La 19 ani a preluat o mică afacere de familie. Acum deţine 80 de vapoare, 90 de elicoptere şi peste 40 de hoteluri

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 09 octombrie 2014 7448 afişări

La 19 ani a preluat o mică afacere de familie. Acum deţine 80 de vapoare, 90 de elicoptere şi peste 40 de hoteluri

George Logothetis (39 de ani) s-a născut în Grecia, iar la vârsta de 19 ani a început să se ocupe de mica afacere de transport naval dezvoltată de tatăl său. Au urmat douăzeci de ani în care Logothetis a construit un adevărat imperiu; el a cumpărat vapoare şi nave atunci când preţul era mic şi le-a vândut când acesta crescuse. Cea mai mare parte a profitului a realizat-o după perioada de criză din 2009, când prin revânzări a obţinut peste 7 miliarde de dolari.

Compania pe care o conduce, Libra Group, deţine 30 de subsidiare aflate pe cinci continente, având în dotare 80 de vapoare şi 90 de elicoptere. George Logothetis a dezvoltat de asemenea o altă ramură a business-ului, preluând peste 40 de hoteluri.

Logothetis îşi aduce aminte că se afla la un Starbucks în New York atunci când ştirile despre căderea Lehman au devenit publice: "Stăteam la coadă şi m-am gândit că asta e ocazia pe care am aşteptat-o o viaţă întreagă. Am ştiut că preţurile se vor duce în jos şi voi putea face nişte investiţii incredibile."

Omul de afaceri este un cunoscut filantrop, sponsorizând mai ales programe destinate dezvoltării economice din Grecia. El este renumit pentru faptul că ia, săptămânal, o pauză de 24 de ore de la orice formă de tehnologie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/la-19-ani-a-preluat-o-mica-afacere-de-familie-acum-detine-80-de-vapoare-90-de-elicoptere-si-peste-40-de-hoteluri-13374164
13374164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.