Comerciantii se pregatesc pentru o noua scadere a vanzarilor la toamna

Postat la 12 iulie 2010 32 afişări

Cresterea TVA nu i-a afectat pe toti comerciantii in egala masura: in timp ce unii vorbesc de scaderi mai mici sau mai mari ale vanzarilor, altii nu au contabilizat inca cifrele, dupa ce au avut magazinele pline in ultimele zile din iunie.

Indiferent ca au tras sau nu linie, majoritatea se uita cu teama la lunile de toamna, cand se intrevad reduceri ale vanzarilor, pe fondul scaderii cu 25% a salariilor bugetarilor, dar si al scumpirii utilitatilor, printre altele.

La retailerul de electronice si electrocasnice Altex, de exemplu, lucrurile sunt clare, spune Dan Ostahie, presedintele grupului. "Majorarea TVA de la 19% la 24% a avut un impact negativ de 10-20% asupra vanzarilor fata de ce ne propusesem, in conditiile in care am pastrat nemodificate preturile, dar si promotiile", a declarat Dan Ostahie, care se asteapta ca aceasta crestere sa se consume in doua-trei luni.

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
scadere,
vanzari,
crestere,
TVA,
magazine
/actualitate/afaceri/comerciantii-se-pregatesc-pentru-o-noua-scadere-a-vanzarilor-la-toamna-6540038
6540038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.