Clientii de masini premium cumpara tot mai mult la mana a doua, pretul fiind cu cel putin 30% mai mic

Postat la 17 august 2010 52 afişări

Aproximativ 90% din totalul inmatricularilor marcilor premium pe piata locala reprezinta modele second-hand, importate din Europa de Vest, in crestere de la 70% in 2007.

Procentul clientilor care au achizitionat un model nou Audi sau Mercedes-Benz in primele sapte luni ale acestui an este in scadere fata de perioada similara a anului trecut potrivit statisticilor Directiei Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor, acestia preferand tot mai mult sa importe din Europa de Vest unul la mana a doua.

"In special la marcile premium exista diferente foarte mari intre inmatricularile de masini noi si cele second-hand. In general cele importate la mana a doua sunt automobile aproape noi, cu o vechime de pana in cinci ani si care respecta normele de poluare Euro 4, pentru a se plati o taxa mai mica la inmatriculare", a spus Nicolae Sorescu, directorul diviziei auto a grupului Radacini, care detine dealeri ai marcilor Opel, Chevrolet, Mazda si Suzuki.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
masini premium,
inmatriculari
/actualitate/afaceri/clientii-de-masini-premium-cumpara-tot-mai-mult-la-mana-a-doua-pretul-fiind-cu-cel-putin-30-mai-mic-6924311
6924311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.