Bursa românească a pierdut 20% din valoare de la 1 august încoace

Postat la 22 august 2011 12 afişări

Investitorii de pe Bursa românească au pierdut 2,5 miliarde de euro de la începutul celui de-al doilea val al crizei provocate de datoriile publice ale statelor. Bursa a închis vineri pe o scădere de 2%, după o pierdere de 3,5% în şedinţa de joi, în condiţiile în care marile burse europene şi-au continuat declinul.

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a pierdut 16% de la începutul crizei, în timp ce Dax din Germania a pierdut 24%, iar Dow Jones aproape 14%. Pe de altă parte, mari bănci europene cu prezenţă puternică pe piaţa românească şi-au văzut acţiunile scăzând cu peste 10% la sfârşitul săptămânii trecute. Pieţele financiare sunt tot mai îngrijorate de o revenire a recesiunii, dar există şi multe speculaţii legate de eventuale crize de lichiditate.

În Europa, acţiunile Credit Suisse au coborât cu 11,2% în decursul săptămânii trecute, în timp ce acţiunile băncii rivale UBS au pierdut 8,7%. Deutsche Bank a consemnat unele dintre cele mai dramatice scăderi din cadrul indicelui Xetra Dax, de 10,2%. În Franţa, BNP Paribas a scăzut cu 12%, în timp ce acţiunile SocGen au pierdut 14,1%. Acţiunile băncii italiene UniCredit au înregistrat o scădere de 14,8%. Atât indicele Bloomberg Europe 500 Banks şi Financial Services, cât şi KBW Bank Index, indice al acţiunilor bancare americane, au pierdut aproximativ 30% în acest an, ştergând peste 700 miliarde de dolari din valoarea de piaţă de pe ambele continente.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bursa,
bvb,
bucuresti,
scadere
/actualitate/afaceri/bursa-romaneasca-a-pierdut-20-din-valoare-de-la-1-august-incoace-8639149
8639149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.