Boc spune ca statul va vinde actiunile minoritare detinute in diferite companii

Postat la 17 martie 2010 8 afişări

Guvernul vrea sa vanda actiunile minoritare ale statului la diferite companii, pentru a alimenta cu banii obtinuti din operatiune fondul de finantare a proiectelor majore de investitii, a afirmat premierul Emil Boc, desi ministrul Economiei sustinea recent ca aceste participatii nu vor fi vandute.

"Statul nu este, din nefericire, cel mai bun administrator, lucru care s-a demonstrat peste tot in lume , si sunt situatii in care statul mai are actiuni minoritare la diverse societati si companii. Acelea sunt o sursa doar pentru o anumita categorie de persoane, nu pentru intregul stat, adica de ce să le mai mentii daca ele nu iti aduc beneficii considerabile, pentru ca oricum managementul apartine alcuiva. Si atunci este bine ca actiunile minoritare sa le vinzi, sa le fructifici printr-o procedura stabilita de lege si cu resursele obtinute din vanzarea actiunilor minoritare mai bine sa facem un fond de investitii pentru lucrari de infrastructura si exproprieri", a spus Boc, marti seara, la postul public de televiziune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Emil Boc,
investitii,
actiuni,
vanzare
/actualitate/afaceri/boc-spune-ca-statul-va-vinde-actiunile-minoritare-detinute-in-diferite-companii-5752202
5752202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.