Benzina se scumpeste din nou. Ministrul Comunicatiilor: "Sa folosim mai mult internetul"

Postat la 09 martie 2011 19 afişări

Petrom a majorat marti preturile tuturor sortimentelor de benzina si de motorina cu cate noua bani pe litru, cel mai scump sortiment de benzina ajungand sa coste 5,96 lei/litru. De la inceputul anului benzina a fost scumpita de sase ori, cu 3,5% in total. Citeste mai jos ce au declarat pentru gandul oficialii ministerului Finantelor Publice despre scumpirea carburantilor.

Astfel, cel mai ieftin sortiment de benzina (Premium fara plumb 95) costa incepand de marti 5,16 lei/litru iar cel mai scump (OMV Carrera 100) 5,96 lei/litru. In cazul motorinei, cel mai mic pret pe litru il are sortimentul Euro Diesel 5, respectiv 5,15 lei, iar cel mai mare OMV Alpin Diesel, 5,63 lei. De la inceputul anului companiile de profil au scumpit carburantii de sase ori, scumpirea fiind de 3,5%. Pe site-ul oficial compania precizeaza ca preturile afisate sunt informative si ca pot exista variatii de plus/minus 5% la preturile practicate la statiile detinute la nivel national. Petrom sustine ca majorarea pretului se datoreaza "evolutiei cotatiilor internationale ale produselor petroliere (benzina si motorina)". Oficialii companiei au tinut sa sublinieze ca "politica de preturi a Petrom este una moderata, care reflecta trendul cotatiilor internationale si nu varfurile".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
scumpire,
benzina,
preturi
/actualitate/afaceri/benzina-se-scumpeste-din-nou-ministrul-comunicatiilor-sa-folosim-mai-mult-internetul-8044950
8044950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.