Bancherii se apara: statul nu ne-a ajutat, deci nu trebuie sa ne ia bani in plus

Postat la 24 iunie 2010 11 afişări

Ei ar fi insa de acord sa plateasca impozite mai mari daca ar avea siguranta ca Guvernul va folosi banii pentru un scop precis.

Statul nu are niciun motiv sa supraimpoziteze bancile atat timp cat el nu le-a ajutat in niciun fel si nici nu are de recuperat bani de la ele. Dacă totusi statul decide ca bancherii trebuie sa plateasca un impozit mai mare decat companiile din alte sectoare, sefii bancilor nu ar putea spune nu daca va exista siguranta că exista o destinatie clara pentru acesti bani, sustine Laszlo Diosi, seful OTP Romania.

"A fost vreo contributie a statului la bancile din Romania? Nu. De ce sa se impoziteze bancile in Romania? De ce nu se impoziteaza companiile din domeniul telecomunicatiilor. De ce bancile?", a declarat Diosi. El a precizat ca in cazul altor state, cum ar fi Marea Britanie sau SUA, care au cheltuit fonduri imense pentru a salva din faliment zeci de bănci, este normal ca bancile să dea banii inapoi.

Mai multe amanunte pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
impozit,
profit,
taxa,
Laszlo Diosi,
OTP
/actualitate/afaceri/bancherii-se-apara-statul-nu-ne-a-ajutat-deci-nu-trebuie-sa-ne-ia-bani-in-plus-6442758
6442758
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.