Ascendis, crestere de 43% in 2008

Postat la 05 februarie 2009 26 afişări

Ascendis Consulting a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,3 milioane euro, in crestere cu 43% fata de 2007. Compania si-a depasit astfel obiectivele propuse pentru anul trecut, stabilite initial la 4 milioane de euro, iar pentru 2009 estimeaza ca piata va avea un potential puternic de crestere.

"Evolutia pozitiva este rezultatul investitiilor in personal realizate de companiile din sectoare precum financiar-bancar, telecom, energie si farmaceutice”, declara Andrei Gosu, director general Ascendis Consulting.

Acesta etimeaza ca si anul acesta piata pe care activeaza va avea un potential sustinut de crestere, in conditiile in care ministerul Muncii va lansa cat mai repede schemele de ajutor de stat pentru formare, destinate companiilor interesate sa-si instruiasca angajatii proprii.

"Este vorba despre doua programe de finantare din fonduri publice europene acordate de Uniunea Europeana: <Acces si participare la formare profesionala continua”> si <Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii >, care au alocate 182 de milioane de euro, respectiv 87 de milioane de euro pentru perioada 2007-2009", explica Andrei Gosu.

Pentru 2007-2013, cifrele ajung la peste 940 milioane euro. Reprezentantii Ascendis estimeaza ca, in 2008, piata de training a atins valoarea de aproximativ 40 de milioane de euro. Pentru acest an, compania se asteapta la o crestere a pietei, pornind de la un minim de aproximativ 10% pâna la 100%, crestere sustinuta din directia fondurilor europene pentru companii din administratia publica.

De asemenea, Ascendis vizeaza faptul ca sectorul public va deveni mai activ in ceea ce priveste accesarea de fonduri cu scopul de a-si dezvolta resursa umana.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ascendis-crestere-de-43-in-2008-3864931
3864931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.