18 miliarde dolari – profitul adus de virusul AH1N1 industriei farmaceutice

Postat la 05 noiembrie 2009 22 afişări

Desi mortalitatea "gripei porcine" este inca mai mica decat in cazul gripei obisnuite (de tip A), panica creata in jurul acestei pandemii a sporit profiturile producatorilor de medicamente, dar si de produse pentru igiena

Intre cel putin 7 si pana la 18 miliarde USD - in functie de cate victime va lasa in urma virusul AH1N1 si de succesul campaniilor de imunizare in masa - vor castiga corporatiile din industria farmaceutica, anul acesta, de pe urma pandemiei de "gripa porcina". Totalul a fost estimat de ziarul canadian The Globe and Mail, care a constatat ca, macar in acest domeniu, firmele au iesit din recesiune.

Pana acum, mortalitatea virusului AH1N1 s-a dovedit mai mica decat cea a gripei obisnuite (de tip A), iar sute de mii de oameni din 195 de state si teritorii au supravietuit infectarii. Totusi, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si guvernele principalelor puteri economice ale lumii (SUA, Marea Britanie, Canada, Germania) insista ca vaccinarea este absolut necesara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Medicina,
gripa,
AH1N1,
boala,
medicamente,
gripa porcina

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/18-miliarde-dolari-profitul-adus-de-virusul-ah1n1-industriei-farmaceutice-5083237
5083237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.