Adomiţei acuză Ministerul Dezvoltării că împarte banii pentru comune din judeţ pe criterii politice

Autor: Florin Gheţău Postat la 01 februarie 2015 32 afişări

Liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, acuză Ministerul Dezvoltării că împarte banii pentru comunele din judeţ pe criterii politice, iar edilii opoziţiei sunt discriminaţi "în mod josnic”, precizând că localităţile cu primari PSD primesc de aproape opt ori mai mulţi bani decât comunele cu edili PNL.

Cristian Adomniţei a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că PSD este "cel mai mare duşman al corectitudinii şi transparenţei cheltuirii banului public”, el adăugând că edilii PNL "sunt condamnaţi de PSD la subdezvoltare, izolare şi sărăcie”.

Potrivit PNL, din suma de aproximativ 43 milioane de lei alocată judeţului Iaşi de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 38 de milioane de lei merg către localităţile conduse de edili PSD şi doar cinci milioane de lei sunt alocate comunelor cu primari liberali.

"Miza principală este aceea de a discrimina la modul cel mai josnic primarii opoziţiei pentru ca aceştia să sufere şi în acest fel să piardă alegerile din 2016 din cauza «lipsei de rezultate», pedepsiţi fiind de alegători. Aşa cum s-a întâmplat cu toate ticăloşiile petrecute pe parcursul anului 2014 şi în preajma alegerilor prezidenţiale, ordonanţa traseiştilor, cumpărarea primarilor cu fonduri publice, campania electorală mizerabilă, care nu au contat în faţa valului anti-PSD, la fel se va întâmpla şi în 2016. Toate aceste ticăloşii se vor întoarce împotriva PSD, a domnului Ponta, a domnului Dragnea şi a celorlalţi nomenclaturişti”, a declarat şeful PNL Iaşi Cristian Adomniţei, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

În replică, prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan, susţine că Adomniţei ar trebui să demonstreze faptul că guvernul alocă bani comunelor pe criterii politice.

"Sunt acuzaţii nefondate şi enunţuri politicianiste. Problema cea mai importantă este câte proiecte au depus primarii PNL în 2014 la Ministerul Dezvoltării, cu toată documentaţia aferentă? Câţi edili au depus proiecte şi nu au primit finanţare? Să ne arate domnul Adomniţei titlul proiectului, suma şi numărul adresei către minister“, a mai spus prefectul Dan Cârlan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ADOMNIŢEI,
ACUZAŢII,
/actualitate/adomitei-acuza-ministerul-dezvoltarii-ca-imparte-banii-pentru-comune-din-judet-pe-criterii-politice-13798020
13798020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.