Adio, guvernare!

Postat la 02 octombrie 2007 15 afişări

Presedintele Traian Basescu i-a anuntat in direct pe social-democrati, la o ora de audienta ridicata, ca nu vor intra la guvernare in acest an, chiar daca motiunea de cenzura depusa la adresa Guvernului va avea succes.

Presedintele Traian Basescu i-a anuntat in direct pe social-democrati, la o ora de audienta ridicata, ca nu vor intra la guvernare in acest an, chiar daca motiunea de cenzura depusa la adresa Guvernului va avea succes.

 

Din cele spuse de presedinte, liderul PSD Mircea Geoana a fost informat despre optiunea sa cu prilejul vizitei la Cotroceni alaturi de o delegatie a partidului, motivul invocat de Basescu fiind nereformarea formatiunii.

 

In schimb, presedintele a militat - in eventualitatea unui succes al motiunii - pentru refacerea Aliantei D.A. printr-un guvern PNL-PD-PLD care sa aiba in frunte un premier liberal, insa nu pe Calin Popescu-Tariceanu. In cazul in care discutiile dintre cele trei partide nu ar duce la niciun rezultat, varianta agreata de Basescu ar fi numirea unui premier PD. Basescu a atras atentia insa ca schimbarea guvernului nu este o prioritate si ca insasi motiunea de cenzura ar fi inoportuna atata vreme cat in acest moment clasa politica trebuie sa se concentreze pe organizarea alegerilor pentru Parlamentul European.

 

Interventia presedintelui a reusit sa mai clarifice situatia de pe scena politica, cel putin pentru PSD: in cazul in care sprijina pana in momentul votului motiunea pe care au depus-o, social-democratii pot fi siguri ca vor sprijini implicit si ramanerea lor in opozitie. Insa, data fiind si reticenta presedintelui, pare destul de improbabil ca PSD va mai gasi suficiente motive sa voteze motiunea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/adio-guvernare-2513411
2513411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.