ACUZAŢII GRAVE la Congresul tinerilor PSD: Sturzu DEMISIONEAZĂ din partid după ce i-a cerut lui Dragnea să se suspende de la şefia PSD/ Dragnea: Sturzu mi-a propus ceva cutremurător

Autor: Departamentul Politic Postat la 12 decembrie 2015 404 afişări

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democraţi, a anunţat sâmbătă, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid şi a respins acuzaţiile lansate de preşedintele PSD.

UPDATE ora 14:30 - Dragnea: Nu susţin pe nimeni la şefia TSD. Îmi amintesc de aventurile din studenţie, de trupa de rock

 

Liviu Dragnea le-a spus tinerilor din partid că sunt liberi să aleagă pe cine doresc la conducerea organizaţiei lor şi, după ce i-a criticat pe foştii lideri care doreau să fie "cool" şi transformau congresul TSD într-un "spectacol" în blugi, a vorbit el însuşi despre trupa de rock în care a cântat.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis tinerilor reuniţi, sâmbătă, la Romexpo, la congresul TSD, că partidul a intrat într-o nouă etapă, în care liderul nu le mai spune parlamentarilor pe cine să îşi aleagă şef de grup, şi nici organizaţiilor pe cine să aleagă preşedinte.

Dragnea a mai susţinut că a fost sunat de unii tineri din PSD pentru a primi permisiunea de a candida la alegerile de sâmbătă. "Le-am spus tuturor: uitaţi această mentalitate, oricine poate candida". El a mai susţinut că sunt liberi să aleagă pe cine doresc. "Cel mai mare rău care se putea face era să spun că îl susţin pe X (...) Acum pot spune cu toată sinceritatea, vreau ca Gabi să fie preşedinte, unul dintre ei", a mai afirmat Dragnea referitor la faptul că în cursă au rămas Gabriela Podaşcă şi Gabriel Petrea.

Preşedintele PSD s-a lansat apoi într-o critică la adresa foştilor lideri ai partidului, pentru că nu au tratat cu seriozitate alegerile din TSD, care erau "un spectacol", la care aceştia veneau în blugi ca să fie "cool" în faţa camerlor de filmat.

Cu toate că le-a spus că şi-a pregătit un discurs scris despre "lucrurile serioase" care trebuie abordate la congres, Dragnea a făcut imediat trimitere la propria studenţie, afirmând că îi place să îşi amintească de acea perioadă, de "aventurile" de atunci, de trupa rock în care a cântat, de prieteniile pe care le-a legat atunci şi care s-au păstrat până astăzi. "Şi noi am fost tineri", le-a mai spus el tinerilor din partid.

UPDATE ora 14:11 - Mihai Sturzu şi-a dat demisia din PSD

 

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democraţi, a anunţat sâmbătă, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid şi a respins acuzaţiile lansate de preşedintele PSD.

"Nu mai pot continua în condiţiile în care nu respectăm ce votăm. (...) Nu merg la niciun alt partid. Eu cred că România are nevoie de o resetare profundă a clasei politice", a declarat Sturzu, pentru MEDIAFAX.

El a negat acuzaţiile lansate de Liviu Dragnea privind propunerea sa de a exploata politic emoţia generată de tragedia de la Colectiv, prin înfiinţarea unei noi mişcări.

"Domnul Liviu Dragnea a minţit şi a manipulat, parcă a fost la şcoala FSN-ului de manipulare. Eu am avut această discuţie cu domnia sa după ce au am fost la proteste împotriva lui Piedone şi a lui Gabi Oprea şi am spus că ce strigă oamenii în piaţă este foarte corect şi oamenii au foarte mare dreptate şi că PSD are nevoie de o reformă şi că putem porni această reformă de la PSD. Ce a înţeles domnia sa şi ce a spus pe scenă m-a durut foarte tare, dar n-am ce să fac, are altă şcoală politică decât am eu, nu ne comparăm. El este ditai Goliat, eu sunt un David mic pe lângă el", a explicat Sturzu.

Anunţul demisie a fost făcut după un schimb foarte dur de acuzaţii între Mihai Sturzu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

UPDATE ora 13.55: Andrei Tinu a renunţat la candidatura pentru preşedinţia TSD în favoarea lui Gabriel Petrea

Vicepreşedintele TSD, Andrei Tinu, a anunţat sâmbătă că renunţă la candidatura sa pentru conducerea organizaţiei de tineret a PSD, în favoarea fostului viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea.

"Voi renunţa la candidatura mea şi rog organizaţiile care erau de partea mea să-şi dea voturile acelui candidat care a crescut în rândurile tineretului social-democrat, acelui candidat care are cea mai mare vechime în partid, acelui candidat care a pornit de jos şi acelui candidat care ne poate duce către victorie. Voturile mele sper să meargă, şi am toată susţinerea în acest sens, către Gabi Petrea", a spus vicepreşedintele tineretului social-democrat în discursul său, la Congresul TSD.

Tinu a spus că şi-a analizat şansele şi că nu este momentul ca TSD să aibă un preşedinte orator, ci este necesar unul organizator, având în vedere că anul următor este unul electoral.

"Mi-am analizat şansele şi cred că nu este încă momentul pentru un preşedinte tribun, un preşedinte orator, ci mai degrabă organizator. Ne aşteaptă un an electoral şi cred că organizarea este cuvântul cheie pentru victoria noastră", a mai spus Tinu. 

Mihai Sturzu îl atacă pe Liviu Dragnea

Fostul şef al organizaţiei TSD Mihai Sturzu l-a atacat, sâmbătă, la congresul tinerilor social-democraţi, pe Liviu Dragnea căruia i-a cerut să se autosuspende din funcţia de preşedinte al partidului din cauza dosarului Referendumului în care a fost condamnat în primă instanţă. 

"Suspendaţi-vă, conform noului statut al PSD, din funcţia de preşedinte, convocaţi un congres al PSD fără liste şi corect, aşa cum dumneavoastră vi l-aţi dorit şi haideţi, că deja este prea târziu, să ne pregătim corect pentru anul 2016", a spus Mihai Sturzu în faţa delegaţilor prezenţi la Congresul TSD.

El a propus ca orice membru PSD să fie suspendat din partid, în momentul în care este trimis în judecată pentru orice faptă de natură penală săvârşită cu intenţie. "Orice membru al partidului să fie suspendat în faza în care este trimis în judecată pentru orice faptă penală, să nu ne mai fofilăm", a spus Sturzu, referitor la faptul că Dragnea a susţinut mereu că noile prevederi ale Codului de etică al PSD nu i se aplică, pentru că dosarul său privind fraudarea referendumului din 2012 nu se încadrează la fapte de corupţie.

"Nici nu ştiu cum să vă întreb, că mi-e ruşine ...dar pe site-ul Înaltei Curţi, la secţiunea corupţie, scrie Liviu Dragnea", i-a mai spus Sturzu.

Sturzu i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea să îşi asume schimbările pe care acesta le-a propus PSD-ului. "Asumaţi-vă că poate nu trăim atât de mult într-o lume a realităţilor obiective şi a percepţiilor oamenilor despre realitate, că partidele politice operează cu percepţii despre realitate şi despre adevăr. Faceţi dumneavoastră ceea ce ne-aţi spus mereu să facem şi noi, puneţi interesul partidului mai presus de interesul dumneavoastră personal", a precizat Sturzu.

Dragnea: Sturzu mi-a propus ceva cutremurător-să ne folosim de emoţia tragediei de la Colectiv

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a răspuns sâmbătă atacurilor lansate de Mihai Sturzu dezvăluindu-le tinerilor de la congresul TSD că fostul lor lider i-ar fi propus să se folosească în scop electoral de emoţia tragediei de la Colectiv, fapt "cutremurător" care nu trebuie să se mai repete.

În replică la solicitarea lui Sturzu de a se suspenda de la conducerea partidului care urmare a problemelor sale în justiţie, Dragnea le-a mărturisit participanţilor la congresul TSD că trebuie să le spună ce i-a propus acesta, imediat după tragedia de la Clubul Colectiv în care şi-au pierdut viaţa 60 de oameni.

Preşedintele PSD a spus că, la acel moment, "domnul aviator Sturzu" i-a propus ceva cu care nu doar că nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: să folosească acea emoţie generată de tragedie, să vină la sediul PSD cu un grup de tineri, să însceneze un conflict cu Dragnea din care să se nască o nouă mişcare politică, după care aceasta să facă o alinaţă cu PSD.

"Nu este admisibil să foloseşti o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva (...) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu aşa ceva trebuie să înceapă", a declarat Dragnea. "Sunt decât câţiva care n-au înţeles că PSD-ul a intrat în altă etapă", a adăugat Dragnea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STURZU,
DRAGNEA,
TSD
/actualitate/acuzatii-grave-la-congresul-tinerilor-psd-sturzu-demisioneaza-din-partid-dupa-ce-i-a-cerut-lui-dragnea-sa-se-suspende-de-la-sefia-psd-dragnea-sturzu-mi-a-propus-ceva-cutremurator-14917677
14917677
comments powered by Disqus
Ambiţia mea este să conduc banca nr. 1 din România Ambiţia mea este să conduc banca nr. 1 din România

Cu o experienţă de peste 15 ani în industria bancară, Bogdan Neacşu, în prezent preşedinte - director general al CEC Bank, a povestit în cadrul celui mai recent eveniment Meet the CEO organizat de Business MAGAZIN cu ce provocări vine meseria de bancher, ce a învăţat din fiecare experienţă avută în cadrul altor instituţii bancare şi cum şi-a propus să îmbine modelul de banking tradiţional al celei mai vechi bănci din România cu transformările venite prin prisma digitalizării.

vezi continuarea
CUM VEDEȚI ZIARUL FINANCIAR PESTE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

ZF.ro
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat complet RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat complet
BREAKING NEWS: Metoda LEGALĂ prin care puteţi câştiga mai mulţi bani
ProMotor.ro
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
Senzațional: Dacia electrică există deja! Când a fost produsă, Elon Musk purta scutece
Anunțul care bate orice SAMSAR! Un român a avut o idee GENIALĂ pentru a vinde un VW Golf diesel
Descopera.ro
Ce se întâmplă în CORPUL tău dacă bei zilnic 4 CEŞTI de cafea Ce se întâmplă în CORPUL tău dacă bei zilnic 4 CEŞTI de cafea
Aşa arată CORONAVIRUSUL în corpul celor INFECTAŢI. Imagini în PREMIERĂ - FOTO
Încearcă să ne contacteze EXTRATEREŞTRII? Oamenii de ştiinţă de la NASA au înregistrat aceste MESAJE ciudate venite din spaţiu
Go4it.ro
Unde găseşti cel mai ieftin iPhone 11 la ora actuală. Pe eMAG, evoMAG, Altex sau Flanco? Unde găseşti cel mai ieftin iPhone 11 la ora actuală. Pe eMAG, evoMAG, Altex sau Flanco?
Telefoane de TOP la preţuri excelente. Pe care să îl alegi în 2020
Google Maps: aplicaţie actualizată pentru mobil şi logo nou la 15 ani de la lansarea serviciului
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.