Acţiunile Facebook au pierdut încă 12%, după prezentarea raportului financiar pentru trimestrul al doilea

Postat la 27 iulie 2012 13 afişări

Acţiunile Facebook s-au depreciat cu 12% joi seara la New York după prezentarea raportului financiar pentru trimestrul al doilea, primul după listarea la bursă, care a relevat încetinirea creşterii veniturilor şi scăderea marjelor de profit.

Veniturile companiei au crescut cu 32%, la 1,18 miliarde dolari, uşor peste media estimărilor analiştilor, iar numărul utilizatorilor activi lunar a avansat la 955 milioane, faţă de cifra de 950,1 milioane anticipată de specialişti, transmite Bloomberg.

Creşterea veniturilor a fost însă estompată de majorarea cheltuielilor de marketing şi vânzări, care au crescut de patru ori, la 392 milioane de dolari, reţeaua de socializare raportând o pierdere netă de 157 milioane de dolari. Facebook a precizat că a înregistrat un profit ajustat pentru anumiţi factori excepţionali echivalent cu 12 cenţi pe acţiune.

Marja de profit operaţional a fost de 43%, faţă de 53% în trimestrul al doilea al anului trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/actiunile-facebook-au-pierdut-inca-12-dupa-prezentarea-raportului-financiar-pentru-trimestrul-al-doilea-9905974
9905974
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.