ACL va iniţia moţiunea de cenzură pe teme legate de fraudarea alegerilor şi traseismul politic

Autor: Andi Manciu Postat la 01 septembrie 2014 34 afişări

Liderii ACL Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au anunţat luni că moţiunea de cenzură PNL-PDL va viza teme legate de fraudarea prezidenţialelor şi a demersului Guvernului pentru permiterea traseismului politic al aleşilor locali, fiind aşteptată publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

”Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moţiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor: ordonanţa 45 de pregătire a alegerilor, ordonanţa de legalizare a traseismului politic în administraţia publică locală. Toate aceste demersuri trebuie sancţionate şi moţiunea care va fi pregătită de specialiştii noştri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu”, a afirmat Iohannis.

El a menţionat că grupurile parlamentare ACL ”vor să oprească abuzurile Guvernului Ponta într-un domeniu extrem de sensibil”.

”Iniţiatorii au spus că este o problemă extrem de urgentă şi trebuie rezolvată acum, acum, acum. Ori de joi, de când au discutat-o în Guvern, iată că s-a făcut luni şi nu s-a publicat nimic. Este cel puţin straniu şi noi bănuim că ceva acolo nu este în regulă, că altfel joi seara putea să fie publicată ordonanţa, cum s-a întâmplat de alte ori, când s-a publicat ordonanţa şi nu fusese încă discutată până la sfârşit şi a apărut în Monitorul Oficial. Noi bănuim Guvernul că are anumite demersuri ascunse”, a mai comentat Iohannis despre ordonanţa privind migraţia aleşilor locali.

De asemenea, preşedintele PDL Vasile Blaga a menţionat că nu a fost stabilită încă data depunerii moţiunii de cenzură.

”Să vedem prima dată în Monitorul Oficial forma finală, că nici nu ştim cum să-i mai spunem, că am înţeles că au rediscutat-o a ordonanţei de urgenţă şi o să stabilim foarte clar calendarul”, a menţionat Blaga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACL,
MOŢIUNE DE CENZURĂ,
/actualitate/acl-va-initia-motiunea-de-cenzura-pe-teme-legate-de-fraudarea-alegerilor-si-traseismul-politic-13182790
13182790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.