Această armă PRODUSĂ ÎN ROMÂNIA va putea fi folosită de trupele NATO

Postat la 18 octombrie 2017 1535 afişări

Fabrica de Arme Cugir a realizat un nou tip de armă de asalt, ce dezvoltă o viteză la gura ţevii de peste 800 de metri pe secundă şi se încadrează în normele NATO. Reprezentanţii fabricii aşteaptă comenzi de la Armata Română după ce va fi omologată, transmite corespondentul Mediafax.

Această armă PRODUSĂ ÎN ROMÂNIA va putea fi folosită de trupele NATO

Arma a fost expusă miercuri în poligonul din Alba Iulia în timpul activităţilor desfăşurate de Ziua Armatei Române.

Directorul Fabricii de Arme Cugir, dr. ing. Nicolae Mihăilesc, a declarat, corespondentului Mediafax, că prima armă de acest gen a fost fabricată în urmă cu 30 de zile.

”Prototipul a fost fabricat pe liniile existente ale societăţii Fabrica de Arme Cugir. Deci nu am venit cu investiţii noi deocamdată. L-am realizat pe liniile de fabricaţii ale produsului 5.45, care actualmente se află în dotarea Armatei. Necesitatea a apărut odată cu aderarea României la NATO şi trecerea pe armamentul compatibil din punct de vedere tehnic, pe armamentele compatibile NATO”, a spus Nicolae Mihăilesc.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.