A primit undă verde: Încă o bancă dispare din România

Postat la 27 octombrie 2017 1150 afişări

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA a achiziţionat reţeaua bancară aparţinând sucursalei din Bucureşti a Veneto Banca SpA Italia Montebelluna.

A primit undă verde: Încă o bancă dispare din România

Atât Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA, cât şi Veneto Banca SpA Italia Montebelluna Sucursala Bucureşti activează în domeniul serviciilor financiare şi bancare.

 

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal şi a constatat că activităţile companiilor nu se suprapun în România. 

 

Intesa Sanpaolo a ajuns în urma tranzacţiei de cumpărare a Veneto Banca la o cotă de piaţă cumulată după active de peste 2% şi va avea o reţea formată din 50 de unităţi în România. Italienii de la Intesa operează pe piaţa românească prin două subsidiare, respectiv banca comercială Intesa San­paolo România SA şi Intesa Sanpaolo SpA Torino - sucursala Bucureşti, inregistrata dupa preluarea Veneto.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.