A patra cea mai mare economie a lumii poate rămâne fără cash în următorii ani

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 decembrie 2019 145 afişări

A patra cea mai mare economie a lumii poate rămâne fără cash în următorii ani

În timp ce planeta renunţă treptat la plata prin numerar, Asia conduce detaşat cursa prin companii ca Alibaba sau Tencent şi prin serviciile mobile de plată ce se dezvoltă rapid de-a lungul regiunii. În China, peste 600 de milioane de oameni folosesc plăţile mobile, iar în Asia de Sud-Est, utilizatorii vin puternic din urmă, potrivit Fortune.

Bryan Zhou, fondator şi director executiv al Ksher, o companie de servicii electronice de plată finanţată de Sequoia Capital, a declarat că regiunea Asiei de Sud-Est, ce are o populaţie de peste 600 de milioane de persoane, este „de departe” cea mai interesantă piaţă în care Ksher poate lucra.

Cele 11 ţări din Sud-Estul Asiei reprezintă a patra cea mai mare economie a lumii, regiunea înregistrând o creştere rapidă a numărului de utilizatori de servicii mobile de plată.

Turismul din Asia de Sud-Est şi populaţia mare de muncitori emigranţi ce trimit bani familiilor din regiune au făcut plăţile transfrontaliere o soluţie naturală, a declarat Zhou, adăugând că reglementările încă variază de-a lungul celor 11 ţări.

„Pentru a avea succes în acest domeniu, elementul cheie este localizarea”, a declarat Zhou.

Ksher a încheiat un parteneriat cu reţeaua asiatică de servicii financiare LightNet cu scopul dezvoltării unui proiect ce va garanta accesul ultilizatorilor la aplicaţia Grab – cel mai mare unicorn al regiunii, cu o evaluare de 14 miliarde de dolari. Noile actualizări ale aplicaţiei vor permite accesarea funcţiilor de plată prin intermediul portofelelor electronice (e-wallets) în Republica Populară Chineză.

Zhou a declarat că a început un parteneriat cu WeChat Pay şi Alipay, servicii mobile de plată deţinute de Tencent şi, respectiv, Alibaba, pentru a profita cât mai mult de pe urma pieţei de turism din China. Ksher a integrat deja nouă servicii de e-wallet în Thailanda, Singapore şi Indonesia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
economie,
cash

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.