A opta minune a lumii? Temple secrete săpate în pământ de un excentric italian. Galerie Foto

Postat la 19 iulie 2016 907 afişări

În nordul Italiei, la poalele Alpilor, la 30 de mile depărtare de oraşul antic Turin, se află valea Valchiusella. Îngropate adânc în roca antică de aici sunt ascunse cele mai mari minuni ale acestei regiuni.

Aici, la aproape 300 de metri adâncime, se află un secret surprinzător- unul care se aseamănă cu legendarul oraş Atlantis şi care a fost numit de către Guvernul italian A Opta Minune a Lumii. Sub deal, aflate pe cinci nivele, sunt nouă temple ornate a căror mărime şi opulentă iţi taie răsuflarea. Ele povestesc despre istoria umanităţii şi sunt legate intre ele prin sute de metri de tunele decorate care ocupă o suprafaţa de aproape 90.000 de metri cubi. Spre comparaţie, Big Ben ocupă doar 4.500 de metri cubi.

Guvernul Italian nu a ştiut mult timp de existenta lor, despre care a aflat recent. Dar Templele Damanhur nu sunt opera vreunei civilizaţii antice dispărute, ci a unui fost agent de asigurări din nordul Italiei care, inspirat de o viziune din copilărie, a început să sape în rocă. Totul a început în anii 60 când Oberto Airaudi avea 10 ani şi, spune el, a avut o viziune a unei vieţi anterioare în care existau nişte temple extraordinare. Acolo locuia o comunitate evoluată care se bucura de o existenţă idilică, în care toţi oamenii munceau pentru binele lor comun. „Dorinţa mea era să recreez templele din viziunea mea,” a spus el.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-opta-minune-a-lumii-temple-secrete-sapate-in-pamant-de-un-excentric-italian-galerie-foto-15531698
15531698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.