A noua intalnire cu Ovidius la Marea Neagra

Postat la 11 iunie 2010 10 afişări

Sunt scriitori care, atunci cand vorbesc despre Festivalul Zile si Nopti de Literatura, o fac cu o emotie vie, care nu este neaparat echivalenta cu admiratia. In special cei care n-au participat la vreuna dintre cele opt editii derulate pana acum vorbesc despre acest eveniment ca de o reuniune de casta, ca de un cerc inchis, ca de o manifestare fara ecou in randul majoritatii literatilor, daca nu chiar ca de un soi de intalnire conspirativa.

Dinauntru, lucrurile apar diferit. Programul Zilelor si Noptilor de Literatura de la malul Marii Negre este atat de strans, incat un ceas de plaja, eliberat de orice constrangeri, este imposibil. Peste zi, cu valurile la cateva zeci de metri de ei, scriitorii prezenti la festival dezbat subiecte literare in salile de conferinte ale Hotelului President din Mangalia, sunt implicati in lecturi de poezie la Complexul Ambasador din Neptun sau asista la ceremonia de decernare a premiilor festivalului.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-noua-intalnire-cu-ovidius-la-marea-neagra-6364453
6364453
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.