A fost realizat cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Manchester United a plătit 105 milioane de euro pe acest jucător

Postat la 09 august 2016 380 afişări

A fost realizat cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Manchester United a plătit 105 milioane de euro pe acest jucător

Manchester United a anunţat, târziu în noapte, că jucătorul francez a semnat un contract pe cinci sezoane cu gruparea de pe Old Trafford, informează Prosport

"Vă anunţăm cu entuziasm că transferul lui Paul Pogba de la echipa italiană Juventus a fost realizat. Paul a semnat un contract pe cinci sezoane cu opţiune de prelungire pentru încă un an", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial de Manchester United.

Preţul de transfer al lui Pogba este de 105 milioane de euro. Astfel, tânărul mijlocaş devine cel mai scump transfer din istoria fotbalului. United va plăti însă mult mai mult, per total.

În primul rând, Mino Raiola, agentul lui Pogba, va primi 20% din suma de transfer drept comision. Salariul lui Pogba la United va fi de 300.000 de lire săptămânal, pachet salarial ce va include şi anumite bonusuri. Pogba va deveni, alături de Rooney, cel mai bine plătit jucător al lui United. Asta înseamnă că în cei cinci ani de contract, francezul va încasa 78 de milioane de lire sterline dacă va reuşi să primească şi toate bonusurile de performanţă.

Adunând toate aceste sume rezultă că Manchester United cheltuieşte, per total, 223 de milioane de euro pentru întreaga "afacere Pogba".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.