900 de lei ajutor de chirie în România. Vezi cum poţi primi banii

Postat la 20 ianuarie 2017 2520 afişări

900 de lei ajutor de chirie în România. Vezi cum poţi primi banii

Şomerii înregistraţi care se încadrează în muncă într-o altă localitate, la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu, primesc ajutor de chirie până la 900 de lei lunar, a decis ieri guvernul.

Prima de relocare este acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (plata chiriei şi a utilităţilor) în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei.

Prima de relocare se acordă lunar, pe o perioadă de 36 de luni. O altă prevedere adoptată de guvern se referă la majorarea la 650 de lei a cuantumului stimulentului de inserţie, drept acordat părinţilor care se întorc la activitatea profesională înainte de finalizarea concediului pentru creşterea copilului. Măsura urmează a fi aplicată începând cu drepturile lunii aprilie 2017.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.