590 răman fără loc de muncă după ce a fost deschisa prima fabrică operată doar de roboţi din China

Postat la 31 iulie 2015 380 afişări

590 răman fără loc de muncă după ce a fost deschisa prima fabrică operată doar de roboţi din China

O firmă chineză a înfiinţat prima fabrică fără oameni în oraşul Dongguan, unde toate procesele sunt operate de roboţi, o soluţie futuristică, care  elimină dependeţa de muncitori a Chinei, scrie The Economic Times

În fabrica, Changying Precision Technology, toate procesele sunt operate de computere, roboţi şi camioane de transport automatizate. 60 de roboţi produc componente de telefoane mobile zi şi noapte, pe 10 linii de productie, relatează ziarul condus de statul chinez.

Fiecare linie de producţie are doar trei supraveghetori care verifică şi monitorizează muncă roboţilor. În urmă cu câteva luni, fabricaţia era realizată de 650 de muncitori.

În momentul de faţă sunt angajati doar 60 de oameni, număr ce va fi redus la 20 în viitor, a declarat Luo Weiqiang, managerul general al companiei. "În următorii doi ani, numărul roboţilor va ajunge la 1.000, iar 80% din procesul de producţie va fi asigurat de către roboţi ", a spus Chen Qixing, preşedintele Changying Precision Technology .

Un raport al companiei susţine că rata produselor defecte a scăzut de la 25% la 5% odată cu introducerea roboţilor, iar capacitatea de producţie aproape s-a triplat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roboti,
fabrica,
personal,
productie,
chinezi,
muncitori
/actualitate/590-raman-fara-loc-de-munca-dupa-ce-a-fost-deschisa-prima-fabrica-operata-doar-de-roboti-din-china-14657328
14657328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.