40 de tineri antreprenori au primit câte 10.000 de euro printr-un program cofinanţat din fonduri europene

Autor: Ioana Matei Postat la 18 noiembrie 2015 200 afişări

40 de tineri antreprenori au primit câte 10.000 de euro printr-un program cofinanţat din fonduri europene

OTP Consulting România, companie membră a OTP Group, a derulat, în parteneriat cu Univesitatea Politehnica din Bucureşti, un proiect dedicat tinerilor antreprenori cu o valoare totală de peste 5,8 milioane de lei, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul multi-regional “Antreprenor - idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia”  a fost implementat în judeţele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Dolhm Bucureşti şi Ilfov şi a atras, în cele 10 luni de implementare, 400 de persoane cu vârsta peste 18 de ani, interesate să iniţieze o activitate independentă. Dintre acestea, peste 60% fac parte din categoria de vârstă 18-25 ani şi sunt înscrise în învăţământul superior, iar peste 50% sunt femei.

Pe toată durata proiectului, persoanele din grupul ţintă au participat la diverse cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului, oferite gratuit în cadrul a 21 de sesiuni, care au debutat în luna martie şi s-au încheiat în luna septembrie. Acestea au fost susţinute atât la Bucureşti, cât şi la Craiova, de formatori acreditaţi.

În lunile mai-iunie a fost lansat, în cadrul proiectului, un important concurs de idei de afaceri. Din cele 59 de planuri de start-up înscrise, au fost selectate 40 de idei câştigătoare (minimum 2 din fiecare judeţ al regiunilor implicate în proiect şi 20 din segmentul de antreprenoriat feminin). Acestea aparţin unor domenii precum IT, media şi publicitate, design şi arhitectură, comerţ, turism, industrii creative sau alte activităţi recreative şi distractive. Toţi câştigătorii au primit, în urma semnării unui acord de finanţare, câte 10.000 de euro, fonduri nerambursabile, cu care şi-au înfiinţat şi operaţionalizat noile firme (start-up-uri). Subvenţiile au fost acordate în funcţie de cheltuielile declarate eligibile de către experţii de schemă start-up ai proiectului.

Afacerile nou înfiinţate au determinat crearea a peste 80 de noi locuri de muncă, pentru angajaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani. ”Întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă unul dintre motoarele de creştere economică în România, fiind o sursă importantă de idei şi proiecte de afaceri puse în aplicare în mod eficient, dar şi de locuri de muncă. Finalizarea cu succes a proiectului OTP Antreprenor reflectă preocuparea constantă a grupului nostru pentru susţinerea antreprenoriatului la nivel local, reprezentând totodată o recunoaştere a aportului tinerilor întreprinzători la dezvoltarea economiei. Vom continua să acordăm sprijin întreprinzătorilor, atȃt prin programe viitoare asemănătoare, cȃt şi prin dezvoltarea continuă a gamei noastre de soluţii financiare, proiectate special pentru a satisface nevoile actuale ale acestora”, a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank România.

Tot în cadrul proiectului OTP Antreprenor au fost înfiinţate două centre de sprijin, unul la Craiova şi unul în capitală şi au fost dezvoltate alte două în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti. Acestea au funcţionat ca spaţii de întâlnire şi acordare de consultanţă pentru antreprenori. Proiectul multiregional “Antreprenor - idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. OTP Consulting Romania, membră a OTP Group, operează pe piaţa locală din 2007. Compania oferă suport partenerilor şi clienţilor săi în obţinerea finanţărilor nerambursabile destinate investiţiilor şi dezvoltării de proiecte.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/40-de-tineri-antreprenori-au-primit-cate-10-000-de-euro-printr-un-program-cofinantat-din-fonduri-europene-14891362
14891362
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.