3000 de locuri de muncă în Israel, salariul minim brut 1540 de dolari - unde şi în ce condiţii

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 iulie 2015 1689 afişări

3000 de locuri de muncă în Israel, salariul minim brut 1540 de dolari - unde şi în  ce condiţii

Dulgherii, fierarii-betonişti, zidari - faianţari şi zidri tencuitori sunt meseriile căutate în Israel, în baza “Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în statul Israel”, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel.

În baza acestui protocol sunt oferite 3.000 locuri de muncă pentru persoanele care au calificare/experienţă în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); fierari - betonişti, îndoirea fierului (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari - faianţari, acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit.

Persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă în Israel trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să nu fi lucrat anterior în Israel; să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor; să nu aibă cazier judiciar;  să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi; să nu sufere de anumite boli cronice.

Persoanele interesate se pot înscrie la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă sau a municipiului Bucureşti, din raza de domiciliu, cu următoarele documente: cerere tip; declaraţie - tip bilingvă;  copie Carte de Identitate; copie Paşaport, dacă există;  copii ale actelor de studii şi de calificare (toate paginile scrise), dacă există;  copii ale documentelor care atestă experienţa, vechimea în muncă, dacă există.

Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.

Informaţii legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă etc. se găsesc pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă – www.anofm.ro. De asemenea, pentru orice alte informaţii, pot fi contactaţi consilierii EURES din cadrul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, datele de contact ale acestora fiind disponibile la adresa: http://www.eures.anofm.ro/contact.php

Urmărește Business Magazin

/actualitate/3000-de-locuri-de-munca-in-israel-salariul-minim-brut-1540-de-dolari-unde-si-in-ce-conditii-14583249
14583249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.