26% dintre clienţii eMAG vin din mediul rural

Autor: Florin Casota Postat la 26 martie 2018 104 afişări

Comerţul online capătă din ce în ce mai mult teren, inclusiv în zonele rurale ale României, susţinut în special de dezvoltarea tehnologiei şi a penetrării tot mai mari a smartphone-ului.

26% dintre clienţii eMAG vin din mediul rural

Drept urmare, 26% dintre clienţii eMAG provin din mediul rural şi 18% dintre comenzile plasate sunt livrate în zonele rurale. Numărul comenzilor din aceaste zone a crescut cu 55%  în 2017, faţă de 2016.   

„Comerţul online le oferă locuitorilor din zonele rurale acces la o gamă extinsă de produse pe care le pot comanda. Ne dorim ca fiecare client, indiferent de zona în care locuieşte, să găsească oricând la eMAG tot ce îşi doreşte”, a declarat Stejara Pircan, VP Commercial eMAG.

Numărul celor care fac cumpărături online creşte constant, pe fondul penetrării tot mai mari a smartphone-ului. Majoritatea clienţilor din zonele rurale care fac cumpărături online sunt tineri, au vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani (54,9%), iar 39,01% au vârsta cuprinsă între 35 şi 55 de ani. Cele mai multe comenzi au fost livrate în judeţele Timiş, Prahova şi Cluj.

Topul judeţelor în care au fost livrate cele mai multe comenzi din zona rurală (judeţul Ilfov nu a fost inclus) şi comuna cu cel mai mare număr de comenzi din fiecare judeţ în parte:

1. Timiş – Dumbrăviţa

2. Prahova – Blejoi

3. Cluj – Floreşti

4. Constanţa – Valu lui Traian

5. Suceava – Şcheia

6. Iaşi – Valea Lupului

7. Dâmboviţa – Crevedia

8. Bihor – Sântandrei

9. Mureş – Sângeorgiu de Mureş

10. Argeş – Bâscov

11. Neamţ – Săbăoani

12. Arad – Vladimirescu

13. Maramureş – Moisei

14. Harghita – Remetea

15. Braşov  - Sânpetru

Topul celor mai comandate produse din zona rurală:

1. Produse pentru copii

2. Electrocasnice mari

3. Electrocasnice mici

4. Telefoane mobile

5. Accesorii şi servicii pentru telefoane

6. Produse de bricolaj

7. Jucării

8. Produse de îngrijire personală

9. Produse pentru casă

10. Mobilă şi saltele

11. Televizoare

12. Produse pentru curăţenie

13. Periferice PC

14. Cărţi

15. Asigurări

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pc,
comenzi,
emag,
mediul rural,
vin,
crestere,
comert,
online

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.