2019, cel mai dificil an pentru una dintre cele mai importante industrii locale. Ce producători au fost afectaţi

Autor: Andra Stroe Postat la 27 noiembrie 2019 39 afişări

2019, cel mai dificil an pentru una dintre cele mai importante industrii locale. Ce producători au fost afectaţi

În urma finalizării acţiunilor de recoltare şi prelucrare a strugurilor din sezonul 2019, Asociaţia Producătorilor de Vin din Dealu Mare raportează cel mai dificil an viticol din istoria documentată a regiunii, din punct de vedere cantitativ - cu aproximativ 60% mai mică decât în anul precedent.

Condiţiile meteorologice specifice care au condus la această situaţie sunt: două reprize de grindină, pe parcursul lunii aprilie - care au lezat viţa de vie, astfel încât elementele roditoare au fost distruse pe cale mecanică şi seceta prelungită din perioada verii, care nu a permis creşterea în volum a boabelor de struguri; suplimentar, anumite zone au fost lovite de grindină şi în ultima parte a lunii iunie, mai precis zona Năieni (Dealul Finţescu).

Cramele cele mai afectate au fost: Tohani - minus 65%; Davino - minus 60%; Viile Metamorfosis - 75% diminuare a producţiei în viile de la Valea Urloi (Urlaţi) şi 50% în viile de la Năieni – Finţeşti; Aurelia Vişinescu Wines - diminuare cu 51% - 72% faţă de 2018, în funcţie de parcele (procente locale cuprinse între 51% şi 72%); SERVE - 45% scădere a producţiei de pe cele 65 de hectare (cu pierderi între 90% şi 15%, pe diferite parcele); Budureasca - minus 40% şi LacertA - recoltă cu 30% mai mică decât în 2018.

În pofida acestor impedimente, producătorii spun că strugurii au avut un nivel calitativ foarte bun, acest lucru motivându-i pe membrii asociaţiei să se unească pentru a pune la punct un sistem propriu de criterii şi metode de verificare pentru obţinerea unei certificări calitative superioare a vinurilor roşii de vârf obţinute aici - Denumirea de Origine Controlată şi Garantată (DOCG). Asociaţia intenţionează să pună în aplicare acest set de reguli şi încrederea că anul viticol 2019 va fi, de fapt, piatra de temelie pe care se va construi cu succes imaginea acestei regiuni valoroase pentru industria vitivinicolă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asociatie,
istorie,
producatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.