170 de mii de lei pentru reabilitarea unei gări în care nu mai opreşte nici un tren. Spaţiile se închiriază pe Facebook

Postat la 15 februarie 2018 131 afişări

Niciun tren de călători nu mai circulă spre Lupeni de ani buni. Anul trecut, CFR-ul a băgat bani în reabilitarea gării din Lupeni. Asta după ce primăria a ameninţat cu amenzi. Într-un decor nou, spaţiile din gara respectivă sunt oferite spre închiriere pe Facebook. Şi nu de CFR.

170 de mii de lei pentru reabilitarea unei gări în care nu mai opreşte nici un tren. Spaţiile se închiriază pe Facebook

Peste 170 mii lei reparaţiile la gară

Un răspuns oferit de reprezentanţii CFR arată că Regionala Timişoara a executat, anul trecut, în baza unui contract de prestări servicii, lucrări de reparaţii la acoperişul şi la faţadele clădirii de călători din Halta Lupeni. Valoarea lucrărilor a fost de 173.495,68 lei.

”Conform prevederilor Legii 153/2011 şi Legii 10/1995 proprietarii clădirilor sunt obligaţi să întreţină corespunzător imobilele aflate în proprietate”, morivează CFR reabilitarea gării prin care nu mai trece niciun tren.

Spaţii date spre închiriere. Pe Facebook

Pe reţeaua de socializare circulă un anunţ. Un lupenean oferă un spaţiu de închiriat în gara din Lupeni. Încă din toamna anului trecut.

CFR susţine, în răspunsul oferit GDD, că în ceea ce priveşte închirierea spaţiilor şi terenurilor aflate în administrarea regionalellor, activitatea este ”reglementată la nivelul companiei”. Aceasta are drept scop dezvoltarea activităţii economice pe plan local.

gara-lupeni”Toate regionalele CF organizează periodic licitaţii publice pentru închirierea spaţiilor disponibile (din gări sau aflate în proximitatea acestora), iar la licitaţii pot participa toţi agenţii economici care doresc să desfăşoare sau să dezvolte activităţi comerciale pe plan local”, susţin cei de la CFR.

Potrivit acestora, pentru Halta Lupeni, a fost transmisă o solicitare din partea unei organizaţii non-profit. Aceasta doreşte să închirieze un spaţiu în gară. Conform oficialilor, CFR Timişoara nu a luat până în prezent nicio decizie. Solicitarea este ”în curs de analiză la nivelul diviziilor de specialitate”.

sursa: gddhd.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.