12 primării din Maramureş acţionate în judecată de angajaţi

Postat la 06 septembrie 2016 116 afişări

12 primării din Maramureş acţionate în judecată de angajaţi

PROCESE  Sute de angajaţi ai primăriilor din 12 localităţi maramureşene au întâlnire în acestă toamnă la… tribunal. Asta pentru că cei în cauză s-au săturat să aştepte să le fie acordate drepturile salariale conferite de lege, dar care nu le sunt respectate.

Practic, asistenţii persoanelor cu handicap trebuiau să beneficieze încă de la 1 decembrie 2015 de majorarea cu 25% a salariilor, însă nici până acum acest lucru nu sa întâmplat. Pe bună dreptate omenii au încercat să îşi rezolve problema, aşa că au întocmit o sumedenie de adrese şi solicitări în urma cărora s-au ales cu certitudinea că legea este încălcată, dar tot fără salarii mărite au rămas. Aşa se face că acum vor cere în faţa instanţei de judecată drepturile care li se cuvin.

„Suntem aproape pe final cu întocmirea documentaţiei pentru deschiderea  proceselor care vizează drepturile acestor persoane. Nu mai putem accepta faptul că acestor persoane ,care sunt în număr de peste 350, le sunt încălcate cu bună ştiinţă drepturile, respectiv li se refuză fără motiv aplicarea majorării salariale. Am contactat o casă de avocatură, iar în acest moment se află în derulare deschiderea unor procese pe drepturi salariale neacordate şi aici fac referire la acea majorare de 25% care trebuia aplicată încă din decembrie, anul trecut şi, care nici acum nu se aplică decât în unele cazuri şi doar parţial ”, a declarat liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu.

Hossu susţine că pe rol mai sunt procese care vizează neacordarea unor drepturi pentru această categorie de angajaţi şi că unii dintre ei au şi câştigat acţiunile introduse în instanţă, pentru banii de concediu sau zilele libere.

Cititi mai multe pe www.actualmm.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
maramures,
judecare,
primari,
drepturi,
procese,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.