100 Tineri manageri de top. Andreea Cionca Anghelof: În viitor, vom căuta tot mai mult oameni-energie

Postat la 31 iulie 2023 152 afişări

100 Tineri manageri de top. Andreea Cionca Anghelof: În viitor, vom căuta tot mai mult oameni-energie

Cofondatoare, Impetum Group


Valoarea activelor în administrare: 150 mil. euro

Număr de angajaţi: 110


Andreea Cionca Anghelof este cofondatoare a Impetum Group - consorţiul de business care a creat soluţiile de investiţii ROCA Investments, ROCA X, Agista, Impetum Investments, dar şi CITR - liderul pieţei de insolvenţă. Cu peste 15 ani de experienţă în antreprenoriat, ariile ei predilecte sunt managementul crizei, transformarea afacerii şi brand & culture.

O VIZIUNE PENTRU VIITOR

1. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aibă un şef de companie într-o organigramă în care inteligenţa artificială lucrează alături de angajaţii umani?

Energie, viziune, managementul crizei, creativitate şi... un gram de spirit disruptiv. Roboţii nu au viziune, se scurtcircuitează în criză, nu au cu adevărat creativitate, ci doar generează pe baza a ceva deja existent şi, cu siguranţă, nu sunt disruptivi. Liderii viitorului nu vor fi superoameni. Dar cred că vor fi nişte oameni care vor avea acel gen de energie pentru care nu s-a inventat priză.

2. Cum vă imaginaţi că vor arăta săptămâna de lucru în 2030 şi agenda unui lider din viitor?

Cred că agenda oricărui lider din viitor va include mai multă concentrare pe inovaţie. Şi mai mult timp pentru comunitate: comunitatea din interiorul companiei, dar şi comunitatea mai largă, la binele căreia acea companie contribuie. În viitor, cred că nu vom mai vorbi despre săptămâna de 5 zile, ci despre săptămâna de 5 provocări, dintre care două vor fi legate cu siguranţă de inovaţie şi de comunitate/mediu. 

3.Cum credeţi că se va desfăşura un interviu de angajare în 2030 şi ce calităţi ale angajaţilor vor fi apreciate cel mai mult?

Energie, energie, energie. Vom căuta tot mai mult oameni-energie. Cum va fi un interviu de angajare? Cred că va aduce un sănătos element de egalitate: nu doar angajatul va fi „în pitch” dar şi compania, pentru a arăta că este un mediu inovativ, nontoxic şi motivant.

4. Care este sfatul dvs. pentru un manager ce şi-a propus să devină şef de companie în viitor?

Aş propune trei sfaturi, inspirate din ceea ce îmi spun în fiecare zi:

Încearcă să dai undă verde viitorului. Posibilităţilor. Încearcă să fii un provocator de viitor. Pentru a te bucura de oportunităţi, trebuie să laşi viitorul să se întâmple în viaţa ta, în echipa ta. 

Dă undă verde oamenilor. Cred că e sănătos să pornim mereu de la un nivel ridicat de încredere. Aici sunt subiectivă. Îmi plac mult oamenii şi, în privinţa lor, mă poziţionez ca o optimistă... umanistă: nu trebuie ca un om să-mi câştige încrederea, îl investesc de la început cu încredere. Caută să dai undă verde valorii, oriunde este aceasta: într-o companie, într-un proiect sau într-un om. Pentru aceasta, încearcă să vezi mai degrabă oportunităţile de creştere, chiar şi într-o criză. De fapt, mai ales într-o criză. Foloseşte potenţialul de creştere al unei disruperi de paradigmă. În viitor, crizele vor veni într-un ritm accelerat. Tot accelerată trebuie să fie capacitatea noastră de a le transforma.

5. Un gând de încheiere, într-o singură frază ?

Într-o lume tot mai preocupată de sustenabilitate, încrederea echipei este de fapt cel mai sustenabil generator de performanţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.