Prostia artificială este un pericol mult mai real decât inteligenţa artificială

Postat la 02 noiembrie 2017 524 afişări

Celebrul Stephen Hawking, unul dintre cei mai eminenţi oameni de ştiinţă, a avertizat că dezvoltarea sistemelor de inteligenţă artificială ar putea duce la sfârşitul rasei umane.

Prostia artificială este un pericol mult mai real decât inteligenţa artificială

Totuşi, profesorul Alan Winfield, profesor de etică robotică de la Bristol Robotics Lab, a declarat pentru BBC că mai degrabă trebuie să ne facem griji legate de prostia artificială. El se referă la faptul că inteligenţa artificială care există în prezent în maşini, roboţi, aparate medicale etc încă nu este foarte inteligentă care ar putea da greş, iar asta ar putea fi o problemă.

El crede că distrugerea omenirii de către roboţi este doar un scenariu SF. "Ne facem griji legat de un eveniment foarte improbabil care s-ar întâmpla doar dacă multe momente "dacă" se vor îndeplini".

"Iubim science-fiction-ul deoarece este o combinaţie de fascinaţie şi frică, lucruri care guvernează şi percepţia asupra roboţilor"

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.