Instructiva croaziera

Postat la 19 mai 2009 23 afişări

Dincolo de lenevitul pe punte langa piscina si avantajul de a vizita mai multe destinatii intr-o singura excursie, o croaziera reusita poate fi si un bun prilej de educatie sau de ceea ce cu un termen mai larg numim dezvoltare personala.

GASTRONOMIE: Intr-o calatorie pe mare de la Southampton la Monte Carlo se poate invata foarte bine gatitul unor preparate traditionale frantuzesti. O astfel de croaziera, sub patronajul scolii de arte culinare Le Cordon Bleu, intemeiata la Paris in anul 1895, le ofera turistilor prilejul de a invata cum sa prepare diverse feluri de mancare sub atenta indrumare a unor maestri bucatari experti in bucataria clasica franceza.

 

FOTO: Pentru a va impresiona prietenii si colegii de serviciu cu fotografii superbe, dar in primul rand pentru a va imbogati cu o experienta de un rar exotism, o idee ar fi o croaziera la fiordurile norvegiene, pe parcursul careia se pot fotografia aurora boreala sau insulele si fiordurile de pe coasta Norvegiei.

 

GOLF: Iubitorii acestui sport se pot imbarca pe un vas care ii va duce intr-o calatorie prin saisprezece tari si insule din Marea Mediterana, Marea Caraibelor si Pacificul de Sud. O asemenea excursie, care poate dura de la o saptamana la saptesprezece zile, le ofera impatimitilor de golf ocazia de a-si etala maiestria pe mai bine de 30 de terenuri, de a asista la demonstratii si de a participa la concursuri, iar pentru cei care abia si-au descoperit pasiunea sunt disponibile cursuri de golf.

 

COMPUTERE: In timpul unei croaziere se poate imbina utilul cu placutul; turistii interesati pot deveni studenti ai Computer University@Sea, pe durata unei calatorii de la Venetia la Atena, de exemplu. Cursurile se adreseaza fie incepatorilor, care invata notiuni elementare de utilizare a PC-ului, printre care folosirea unei aplicatii de procesare de text, a internetului si a postei electronice, fie celor care au trecut deja de primii pasi si care pot studia subiecte ca prelucrarea digitala a fotografiilor sau utilizarea aplicatiilor software de securitate.

 

LATINO: Insulele Canare pot fi explorate si in pasi de dans, intr-o calatorie in care pasagerii de la bordul vasului de croaziera au la dispozitie instructori ce tin cursuri de doua ori pe zi, invatandu-si elevii sa se miste pe ritmuri latino. Cei mai curajosi dintre cursanti pot chiar participa la concursuri ce se tin la finalul excursiei.

 

PICTURA: Pentru pasionatii de desen si pictura se recomanda o croaziera cu durata de o luna, in care vor strabate Marea Meditarana si Marea Neagra, vizitand orase ca Pireu, Odesa, Istanbul, Alger sau Lisabona, unde vor gasi multe surse de inspiratie pentru a-si manifesta talentul.

 

CIRC: Cei care si-ar fi dorit sa fi trait in vremurile in care un copil fugea cu circul isi pot realiza partial visul imbarcandu-se la bordul unui vas de croaziera unde se tin cursuri pentru circari amatori. Curajosii pot invata sa faca salturi cu coarda elastica pe trambuline de bungee jumping, sa evolueze la trapez static sau zburator, sa mearga pe sarma sau pe picioroange, in vreme ce cei mai putin temerari pot invata sa jongleze sau sa danseze hula hoop. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
croaziera,
vacanta,
excursie
/arta-si-societate/panorama/instructiva-croaziera-4423987
4423987
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.