Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR

Autor: Cristina Bellu Postat la 27 aprilie 2024 47 afişări

Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, principalul partid de guvernământ, a declarat că-l va susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în calitate de guvernator al BNR, susţinând că România are nevoie de stabilitate monetară în actualul context geopolitic. 

”Cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat, a spus sâmnbătă Ciolacu la emisiunea Insider Politic de la Prima TV. 

Pentru această perioadă, caracterizată de instabilitate economică, cred că Mugur Isărescu este persoana potrivită, a spus Ciolacu. 

Isărescu este guvernatorul BNR din 1990, iar actualul mandat al Consiliului de Administraţie expiră în Octombrie, dar coaliţia de guvernare PSD-PNL vrea să numească noua conducere în mai, înainte de alegeri, cu intrarea în vigoare în octombrie. 

Mandatul conducerii executive a BNR este de 5 ani, iar membrii Consiliului de Administraţie sunt numiţi de Parlament la propunerea partidelor. 

Faţă de actuala configuraţie a conducerii BNR, în noul Consiliu format din 9 membri, 4 executivi, vor exista câteva schimbări.

Mugur Isărescu şi Leonardo Badea, viceguvarnator, au poziţiile asigurate, se mai discută continuarea pentru un nou mandat pentru Florin Georgescu, actualul prim-viceguvernator, şi cel mai probabil va exista o schimbare la nivelul celui de-al doilea viceguvernator, care este din partea PNL. 

La nivelul membrilor neexecutivi, trei dintre aceştia vor fi schimbaţi. 

Mugur Isărescu este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume. În acest an va împlini 75 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mugur isarescu,
mandat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.