Amorul de birou

Postat la 05 mai 2009 21 afişări

Daca in trecut lasau pe seama parintilor cautarea unui partener, acum tinerii indieni isi cauta singuri fericirea - la birou, scrie Financial Times.

Cu toate ca in Vest relatiile la birou nu sunt privite tocmai cu ochi buni, angajatii companiilor de outsourcing din India considera locul de munca numai bun pentru a testa potentialul unei relatii pe termen lung. Multi tineri prefera sa caute un partener in randul colegilor de serviciu, in loc sa-si lase parintii sa se ocupe de problema, tendinta pe care nici angajatorii nu o descurajeaza, conform unui studiu al Indian School of Business, o prestigioasa institutie care ofera cursuri pentru MBA. ISB se foloseste in studiul sau de rezultatele unui sondaj de opinie intreprins de catre Monsterindia.com, filiala indiana a site-ului de recrutare Monster Worldwide, conform caruia cincizeci si opt la suta dintre cei 12.191 de respondenti au recunoscut ca fie au avut o relatie la birou, fie sunt deschisi la aceasta posibilitate.

 

Multe companii, se arata in studiul ISB, coordonat de catre doi studenti ai institutiei, Anshumita Sen si Naina Bhattacharya, incurajeaza aplecarea angajatilor spre relatii sentimentale cu colegii, respectiv colegele de serviciu, considerand-o benefica si pentru afacerile lor, deoarece astfel angajatii sunt mai productivi si mai fericiti. Unele companii incurajeaza si includerea sotului sau sotiei pe lista de recomandari pentru recrutare facute departamentului de resurse umane de catre angajati. Una dintre cele mai mari companii de outsourcing din domeniul software din India, Wipro, are chiar un site matrimonial, pe care doritorii isi pot cauta perechea.

 

Multe dintre ele insa accepta soti si sotii sau relatii sentimentale intre colegi numai daca acestia se afla la acelasi nivel ierarhic. Aceasta corespunde si mentalitatii, impartasite de multi tineri indieni, ca traditia trebuie respectata si apartenenta de casta ar trebui sa ramana un criteriu pentru alegerea perechii.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/amorul-de-birou-4297287
4297287
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.