Cum arată monstrul de 5 tone şi 6 metri lungime creat special pentru Hitler - GALERIE FOTO

Postat la 16 decembrie 2016 1230 afişări

Maşina de paradă a lui Hitler era un Mercedes-Benz 770 k, modificată pe placul dictatorului.

Vehiculul cântăreşte 5 tone şi are 6 metri lungime; motorul este cu 8 cilindri, iar maşina poate atinge chiar şi 200 de kilometri/oră.

În 1944, atunci când a fost livrată guvernului nazist din Berlin, maşina a costat 2 milioane de mărci - echivalentul de azi a peste 8 milioane de euro. Maşina a fost capturată spre finalul războiului, în Munţii Bavariei, de către Divizia a II-a franceză.

Maşina este în totalitate blindată, având chiar şi podea anti-mină, un rezervor de 300 de litri şi anvelope cu 20 de celule separate pentru a nu se dezumfla în cazul unei tăieturi.

Pe parbriz se pot observa urme de gloanţe, dar nu se ştie în ce condiţii au apărut - una din variante este că soldaţii francezi care au descoperit maşina au vrut să testeze rezistenţa sa.

Maşina poate fi admirată în colecţia muzeului Henri Malartre din Lyon, Franţa.

Sursa: Euronews

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.