Baby spa - cursuri de înot pentru juniorii care învaţă să meargă

Autor: Cristina Roşca Postat la 18 iulie 2012 1445 afişări

Este prea mic pentru a dansa, chiar şi pentru a alerga sau a merge, însă la o lună un copil nu este prea mic pentru a fi iniţiat în tainele înotului. Deşi nu o să înveţe efectiv să înoate până la vârsta de trei ani, educaţia acvatică a unui copil începe de la vârste mult mai fragede.

La doar câteva minute de mers cu maşina de Bucureşti Mall (sau Vitan Mall, cum mai este cunoscut), pe o străduţă ferită de ochii necunoscătorilor, într-o clădire cu un etaj îşi are sediul Baby Spa. Lansat în urmă cu cinci ani, într-o zi de noiembrie, centrul a pornit la drum cu 20 de copii.

După primul an de funcţionare numărul copiilor care treceau lunar pragul centrului pentru a participa la cursurile de educaţie acvatică era de 300. Acum, în fiecare lună numărul de abonamente variază între 350 şi 360. "Avem luni de vârf şi luni mai slabe. Mai mulţi părinţi aleg să îi aducă pe cei mici doar în sezonul cald", spune Anca-Cristina Grecu, general manager al Baby Spa. Există însă şi părinţi care îşi aduc copii pe tot parcursul anului.

Ideea acestui business le-a venit unor români, părinţi la rândul lor. Ei au mers în Franţa unde au descoperit că acest gen de activitate este cunoscut la scară naţională, practicat la scară naţională, ba chiar mai mult, reglementat prin lege. La momentul respectiv, în România acest tip de business apăruse, însă era la început de drum, aşa că exista încă loc de dezvoltare. "Încă de la început am înţeles că sunt mulţi părinţi care ar fi interesaţi să îşi aducă copii la cursuri de educţie acvatică".

Anca-Cristina Grecu recunoaşte că abonaţii Baby Spa au de regulă venituri peste medie, dar şi educaţie peste medie. "Mulţi dintre părinţi lucrează în corporaţii. De asemenea, mulţi au auzit de noi înainte să vină aici, pentru că s-au interesat de modalităţi prin care copiii lor să ia parte la programe de educaţie timpurie".Anca-Cristina Grecu, care conduce Baby Spa încă de la lansarea pe piaţa locală, spune că cea mai bună metodă de promovare a centrului a fost experienţa clienţilor. "Cea mai bună metodă de a ne face cunoscuţi a fost pentru noi experienţa transmisă de mămici şi tătici altor persoane interesate". Pe lângă activităţile manageriale, Anca-Cristina Grecu participă uneori la activităţile acvatice ale clubului.

Alături de ea lucrează şi alţi 20 de profesori şi kinetoterapeuţi, absolvenţi de Educaţie Fizică şi Kinetoterapie la UNEFS. "La Universitate există chiar un curs pentru masteranzi care se numeşte Baby Fitness".

Absolventă a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport şi cu un master în antropologie motrică, managerul Baby Spa spune că indiferent de vârsta copilului educaţia acvatică are efecte benefice în dezvoltarea psihomotorie.

"Am dus-o pe Maria la Baby Spa de când avea şapte luni. Au trecut trei luni de atunci şi se văd o serie de efecte. Cel mai important este că nu îi este teamă de apă, ba, mai mult, îi place", spune Anca, angajată într-o companie de asigurări. Ea explică faptul că a ales să o ducă pe Maria la cursuri de educaţie acvatică pentru că pentru copiii foarte mici nu există alte activităţi sau sporturi pe care să le poate practica.

La Baby Spa pot fi înscrişi copii începând cu vârsta de o lună. În cazul copiilor din prima grupă de vârstă - o lună-patru luni - părinţii au la dispoziţie două opţiuni: pot chema profesorul acasă sau pot veni la club. "Pentru copiii din această grupă de vârstă există trei proceduri: masaj, gimnastică şi hidroterapie. Acestea se realizează fie la domiciliu fie în cabinetul special amenajat de la sediu". După vârsta de patru luni, copiii pot fi aduşi în piscină. Pentru cursanţii din cea de-a doua grupă de vârstă - patru luni-trei ani - există de asemenea două posibilităţi. Pe de-o parte ei pot participa la şedinţe individuale cu profesor şi cu părintele dacă acesta vrea să participe. Pe tot parcursul cursurilor profesorul va rămâne acelaşi. Există însă şi posibilitatea şedinţelor de grup unde participă întotdeauna un părinte. Grupul este coordonat de doi profesori.

Ultima grupă de vârstă începe la trei şi se termină la zece ani. Aici, copiii participă doar la şedinţele de grup, fără părinţi şi sub supravegherea a doi profesori coordonatori. "Copiii din această grupă învaţă tehnici de înot. După vârsta de trei ani un copil începe să înoate. Până atunci nu are coodonare. De-a lungul timpului însă, dacă participă la cursuri dobândeşte achiziţii motorii acvatice precum plutirea, echilibrul şi respiraţia", explică Anca-Cristina Grecu. Ea mai spune că teama de apă începe să se manifeste de la şapte luni, iar pentru a o depăşi este nevoie de exerciţii constante.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
SPA,
apa
/arta-si-societate/lifestyle/baby-spa-cursuri-de-inot-pentru-juniorii-care-invata-sa-mearga-9858802
9858802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.