Ce au citit românii anul trecut şi care au fost cele mai căutate cărti

Autor: Florin Casota Postat la 16 ianuarie 2018 464 afişări

Compania de Librării Bucureşti, reţeaua cu cel mai mare număr de librării din Bucureşti (45 librării, care acoperă toate sectoarele capitalei), publică topul celor mai vândute titluri de carte în anul 2017, precum şi topul celor mai căutate manuale şi auxiliare şcolare.

Ce au citit românii anul trecut şi care au fost cele mai căutate cărti

La categoria beletristică, literatură română, în topul vânzărilor conduce detaşat romanul “Preludiu” al autoarei Ileana Vulpescu, lansat anul trecut la librăria Mihail Sadoveanu aparţinând reţelei CLB. Pe locul doi s-a aflat romanul “Insomnii”, lansat de Irina Binder în anul 2016, urmat de “Să fii roman!” – romanul lui Dan Puric, lansat pe 28 februarie 2017 la sediul central al Companiei de Librării Bucureşti.

Tot la categoria beletristică, de această dată literatură universală, cele mai vândute cărţi în 2017 au fost titluri lansate în partea a doua a anului trecut, bestseller-uri internaţionale aşteptate cu nerăbdare de cititori. Astfel, “Origini” - cel mai recent roman a lui Dan Brown, s-a vândul în peste 900 de buc în doar 3 luni, urmat de “Casa de lângă Lac” – al scriitoarei australiente Kate Morton.

În topul achiziţiilor de biografii s-a remarct “Invenţiile mele - Autobiografia lui Nikola Tesla”, “Regina Maria - Puterea amintirii”, precum şi “Tot ea... Becoming Meryl Streep”, prima biografie solid documentată a celei considerată „Doamna de fier” a actoriei, nominalizată la nouăsprezece Oscaruri.

Cele mai solicitate manuale şi auxiliare şcolare pentru anul de studiu 2017 – 2018 au fost cele destinate învăţământului gimnazial, mai exact manualele de Limba Română pentru clasele a VI - VIII, urmate de seria Mate 2000 - Consolidare (clasele V-VIII) destinată consolidării noţiunilor prevăzute de programa şcolară prin exersarea unui număr mai mare şi mai divers de exerciţii şi probleme, precum şi aprofundării unor noţiuni  suplimentare. Pe locul trei al clasamentului s-a aflat Manualul de Limba Franceză pentru clasa a VI-a.

Tot la categoria învăţământ, secţiunea bibliografie şcolară, cele mai vândute tituri în 2017 au fost “Baltagul”, “Hanul Ancuţei”, “Maytrei”, “Romanul adolescentului miop” şi “Enigma Otiliei”, însumând peste 2600 de exemplare vândute.

“Dumbrava Minunată” conduce topul cărţilor pentru copii, cu cele mai multe exemplare vândute la această categorie, urmată de “Marea Carte de Colorat”, pentru categoriile de vârstă 3-6 ani şi de “Povestiri istorice.”

De asemenea, în topul celor mai vândute cărţi în 2017 s-a aflat şi “Intrebari şi teste 2017, categoria B. Pentru obţinerea permisului de conducere auto” însoţită de un CD interactiv cu teste.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.