Ford va investi 11 miliarde de dolari în electrificarea liniei de automobile

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 15 ianuarie 2018 132 afişări

Producătorul auto american Ford va creşte în mod substanţial investiţiile în electrificarea liniei de automobile, valoarea acestora ridicându-se la 11 miliarde de dolari.

Ford va investi 11 miliarde de dolari în electrificarea liniei de automobile

Suma va fi investită până în 2022, a declarat Bill Ford, preşedintele consiliului de administraţie, la Salonul Auto de la Detroit.

Valoarea prognozată iniţial a investiţiilor în această direcţie era de 4,5 miliarde, creşterea datorându-se deciziei de a lansa 16 modele complet electrice până la finalul lui 2022, scriu cei de la Reuters.

Ford plănuieşte să dezvolte în următorii 4 ani peste 40 de modele în varianta electrică, dintre care 24 vor fi modele plug-in hibride.

"Luăm cele mai populare modele ale noastre şi le electrificăm", a spus Ford în cadrul unei conferinţe de presă. "Dacă vrem să avem succes în acest proces, trebuie să folosim maşini care au deja succes în rândul publicului."

General Motors, Toyota şi Volkswagen au prezentat deja planurile de electrificare a liniei auto, reacţionând la presiunile venite de la autorităţile din China, Europa şi Statele Unite cu privire la reducerea emisiilor poluante.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.