Wizz Air a anunţat al nouălea aeroport din România de unde operează zboruri. Constanţa-Luton, din 15 iunie

Autor: Razvan Muresan Postat la 23 martie 2015 1622 afişări

Wizz Air, singura companie aeriană din România care percepe taxe pentru unele bagaje de mână, a anunţat, luni, că va opera zboruri de la Constanţa, începând cu vara anului 2014, către şi de la Luton (Marea Britanie).

Wizz Air a anunţat al nouălea aeroport din România de unde operează zboruri. Constanţa-Luton, din 15 iunie

Wizz Air va ajunge la operaţiuni care însumează în România 96 de rute de la 9 aeroporturi, către 16 ţări.

Pe aeroportul din Constanţa operează doar două companii aeriene, Turkish Airlines şi Blue Air, fiind inclus de Business Magazin pe lista aeroporturilor ruşinii din România, câtă vreme nu exploatează potenţialul Mării Negre şi al regiunii turistice adiacente şi nu depăşeşte câteva zeci de mii de pasageri anual. Compania low-cost Ryanair, care opera zboruri de la Constanţa către Pisa şi Bergamo, a renunţat la activitatea pe aeroportul dobrogean.

Wizz Air a transportat, în 2013, 3,2 milioane de pasageri pe piaţa locală, iar estimările pentru anul 2014 indică o creştere de 20% faţă de anul precedent. Compania maghiară Wizz Air are ca in­vestitor prin­cipal fon­dul american de private equity Indigo Partners şi s-a listat în 2015 pe bursa de la Londra. Celelalte companii aeriene care operează în România nu percep taxe pentru bagajele de mână.


Compania aeriană WizzAir anunţa în luna octombrie a anului 2012 introducerea unei taxe de minimum 10 euro pentru bagajele mari de mână (trollere), în timp ce bagajele de mână mai mici (genţi, poşete), care nu depăşesc dimensiunile 42cm x 32cm x 25cm, urmau să fie transportate în continuare gratuit.  Cei care plătesc cei zece euro nu mai au însă dreptul să transporte bagajul la care ar fi avut dreptul gratuit dacă nu optau contra cost pentru bagajul de mână mare. Peste un milion de pasageri din România s-au văzut nevoiţi să plătească taxa suplimentară intrată în vigoare în 2012. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constanta,
wizz air,
aeroport,
zboruri
/analize/transporturi/wizz-air-a-anuntat-al-noualea-aeroport-din-romania-de-unde-opereaza-zboruri-constanta-luton-din-15-iunie-14037472
14037472
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.