Şefa vanurilor de la Mercedes-Benz România preia comanda marketingului pentru Europa Centrală şi de Est şi Asia Centrală

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 iunie 2014 2819 afişări

Şefa vanurilor de la Mercedes-Benz România preia comanda marketingului pentru Europa Centrală şi de Est şi Asia Centrală

Ioana Lemnaru, şefa diviziei de vanuri a Mercedes-Benz România şi cea mai bine poziţionată femeie în filiala locală a companiei, a fost promovată ca senior manager în market management în cadrul diviziei de autoturisme a Mercedes-Benz pentru Europa Centrală şi de Est şi Asia Centrală şi va lucra la Stuttgart.

Ioana Lemnaru lucrează de peste zece ani în cadrul Mercedes-Benz şi a fost şi membru al consiliului director al filialei locale, participând la luarea deciziilor. S-a angajat ca secretară în 2003, a lucrat apoi în departamentul de marketing al diviziei de autoutilitare cu greutate mai mică de 3,5 tone, iar din 2007 a preluat conducerea diviziei. "Un moment dificil pe parcursul ascensiunii mele profesionale a fost momentul crizei, mai exact declinul pieţei în ultimul trimestru al anului 2008. Atunci, stocurile erau foarte mari, atât la noi, în calitate de importator, cât şi la dealeri", spunea anterior Ioana Lemnaru, care îşi amintea că a depăşit momentul prin adoptarea unor măsuri extreme, pe care înainte de acel moment nu şi-ar fi imaginat că le-ar putea pune vreodată în aplicare.

Ioana Lemnaru mărturisea anterior că şi-a dorit să lucreze la bursă, poate chiar pe Wall Street, însă a considerat că în România, în cadrul Mercedes-Benz, a putut găsi satisfacţii la fel de mari.

 "Pe termen lung, îmi doresc să ocup diferite funcţii în filialele Daimler din alte ţări, să acumulez experienţă şi în alte arii de activitate, ca să ]mi pot împlini visul de a prelua conducerea companiei locale", spunea în 2013 managerul.

Ioana Lemnaru a făcut parte în 2008 din generaţia 100 TINERI MANAGERI DE TOP, proiectul Business Magazin care include manageri cu vârsta de până la 40 de ani cu rezultate deosebite, şi a fost inclusă şi în ediţiile anuale CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS din 2012, 2013 şi 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mercedes-benz,
ioana lemnaru
/analize/resurse-umane/sefa-vanurilor-de-la-mercedes-benz-romania-preia-comanda-marketingului-pentru-europa-centrala-si-de-est-si-asia-centrala-12696184
12696184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.