Directorul de HR de la Google dezvăluie cele 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avansa în carieră

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 octombrie 2015 1216 afişări

Laszlo Bock, directorul de resurse umane de la Google, spune că a revizuit peste 20.000 de CV-uri de-a lungul carierei sale. Unele sunt extraordinare, cele mai multe sunt bune, dar există şi CV-uri pline de greşeli impardonabile. În cadrul unei conferinţe desfăşurate recent, el a vorbit despre lucrurile pe care oamenii le pot face pentru a avansa mai repede în carieră.

Directorul de HR de la Google dezvăluie cele 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avansa în carieră

Deşi nu există o formulă valabilă în orice industrie, spune Bock, există o serie de lucruri care te pot pune într-o poziţie mai bună de a avansa.

1. Cere feedback în permanenţă - persoana care te poate promova este aceeaşi persoană care ştie ce trebuie să faci pentru a avansa. Este extrem de important, atunci, să întrebi ce ai de făcut pentru a obţine acea promovare. Nu trebuie însă să fii prea insistent, remarcă Block, pentru că astfel ţi-ai putea deranja superiorul direct.

2. Rezolvă problemele şefului tău - află care sunt cele mai presante probleme ale superiorului direct şi încearcă să le rezolvi.

3. Gândeşte cu trei mutări înainte - nu ai de unde să ştii ce slujbă vei avea peste 5 sau 10 ani, aşa că e important să îţi dezvolţi o serie de abilităţi care să îţi fie de folos în situaţii diverse. Cu alte cuvinte, încearcă în fiecare zi să îţi creezi oportunităţi.

4. Cere să fii promovat - în perioada evaluărilor, este important să te defineşti ca un candidat pentru o funcţie ierarhică superioară.

5. Fii conştient de şansele tale de promovare - dacă singura metodă de avansare este ieşirea la pensie a şefului, este foarte probabil timpul să îţi cauţi o nouă slujbă. Este important să nu îţi pierzi prea mult timp lucrând pentru o companie unde nu există un model de recompense bine pus la punct.

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/directorul-de-hr-de-la-google-dezvaluie-cele-5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci-pentru-a-avansa-in-cariera-14865654
14865654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.