Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în 2017 şi ce studii trebuie să ai pentru a le ocupa?

Autor: Florin Casota Postat la 06 septembrie 2017 4052 afişări

Este din ce în ce mai vizibilă criza forţei de muncă pentru joburi ce necesită doar o calificare profesională sau un simplu atestat profesional. Tocmai de aceea, firmele încep să ofere din ce în ce mai multe oportunităţi de calificare şi reprofesionalizare.

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în 2017 şi ce studii trebuie să ai pentru a le ocupa?

În ultimii ani au început să se caute pe piaţa muncii joburile tehnice. Acest lucru se întâmplă în contextul în care există din ce în ce mai mulţi absolvenţi de studii superioare, iar poziţiile tehnice şi executive suferă o gravă criză de forţă de muncă, potrivite site-ului calificare-evaluare.ro

Unul dintre joburile foarte aflate la mare căutare în acest an este jobul de electrician. Există sute de posturi în sistemul electric, însă nu există destul personal calificat care să le acopere. Pentru a putea accede la un asemenea job, aveţi nevoie de un atestat şi de câteva cursuri de calificare. Un curs de electrician durează în medie 2 – 3 luni, însă nu există foarte mulţi doritori care să se înscrie la astfel de cursuri.

În urma absolvirii unui astfel de curs veţi putea face şi practică în firme specializate, iar apoi veţi putea să aplicaţi la aceste joburi de electrician.

Joburile în saloane şi frizerii sunt şi ele la mare căutare. Sunt extrem de multe oportunităţi de angajare şi chiar de dezvoltare a unei afaceri în domeniu. Mulţi pun la dispoziţie echipament profesional pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniu. Iar domeniul este unul extrem de atractiv din punct de vedere financiar. Însă există din ce în ce mai puţini specialişti în astfel de domenii.

Şi joburile din domeniile confecţii şi textile sunt extrem de căutate. Există foarte mulţi prestatori de servicii uriaşi (confecţii şi companii de textile şi încălţăminte) care însă nu au forţa de muncă necesară pentru a activa la nivel înalt.

Cursurile de calificare sunt singura opţiune şi totodată cea mai rapidă cale de a ocupa un astfel de post.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.