Vânzările de mărci private au crescut la 14% din piaţă

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 noiembrie 2014 137 afişări

Vânzările de produse sub mărcile private ale marilor reţele de magazine au ajuns să reprezinte 14% din totalul pieţei locale de retail, în creştere cu un punct procentual faţă de anul anterior, dar clienţii sunt greu de loializat, reiese din datele GfK.

Vânzările de mărci private au crescut la 14% din piaţă

"40% din vânzările de marcă privată sunt realizate de discounteri şi 30% de hipermarketuri. Pe măsură ce retailerii vor deschide mai multe magazine, mărcile private vor avea de câştigat", a declarat Gabriela Luca, group account manager la GfK.

Totuşi, datele GfK arată că 55% dintre clienţii care au cumpărat în acest an anumite mărci private nu le vor mai cumpăra şi anul viitor. Potrivit reprezentantului GfK, pentru a-şi loializa clienţii, retailerii care au mărci private trebuie să inoveze, prin adăugarea de noi categorii sau ambalaje. Ea arată însă că sunt categorii de produse, precum lactatele, alimentele de bază şi dulciurile, pe care mărcile private şi-au consolidat poziţia.

De altfel, cote de piaţă peste media de 14%, care pot ajunge şi până la 40%, sunt deţinute de produse precum uleiul, smântâna, laptele, hârtia igienică şi făina, iar la polul opus, cu ponderi sub 5%, se situează pasta de dinţi, şamponul, deodorantele, detergenţii şi produsele pentru îngrijirea pielii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-de-marci-private-au-crescut-la-14-din-piata-13515679
13515679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.