Tineri manageri de top 2018: Costin Bănică, head of industrial agency, JLL

Autor: Andra Stroe Postat la 20 iulie 2018 183 afişări

Tineri manageri de top 2018: Costin Bănică, head of industrial agency, JLL

La 34 de ani, Costin Bănică este responsabil de dezvoltarea departamentului de consultanţă real estate industrial al JLL în România, dar şi de managementul echipei, al relaţiei cu clienţii şi generarea de tranzacţii noi.

În 2017, departamentul pe care îl coordonează a închiriat mai mult de 130.000 mp de spaţii industriale, reprezentând o cotă de piaţă mai mare de 30% din totalul tranzacţiilor de real estate industrial.

Licenţiat în matematică şi informatică în cadrul Universităţii Bucureşti, Costin Bănică apreciază că parcursul său profesional a fost o creştere susţinută de managerii pe care i-a avut pe parcursul carierei. A lucrat în trei companii, pe poziţii şi cu responsabilităţi diferite; schimbările au intervenit la circa fiecare 2-3 ani, parcurgând până acum atât poziţii de vânzări, cât şi diverse poziţii de management.

„Am descoperit cu entuziasm în primul an de facultate segmentul de vânzări, primul pas făcut în acest sens fiind strâns legat de autoturismele smart.”

În scurt timp, i s-a oferit o poziţie din care avea responsabilitatea coordonării întregului business de autoturisme smart în România, de la planificarea producţiei, managementul echipelor de vânzări la nivel naţional şi până la activităţile de marketing şi promovare. În 2009, Daimler a început să vândă la nivel global flote Mercedes-Benz şi Costin Bănică a fost numit la conducerea operaţiunilor din România ale acestui program. „În 2012, am decis să fac schimbarea dinspre segmentul auto către cel de consultanţă imobiliară. Am început cu activitatea de consultanţă şi brokeraj, iar în doi ani am preluat managementul departamentului de real estate industrial.”

În cariera sa de până acum, spune Costin Bănică, momentul cel mai dificil a fost cel în care a trecut, după aproape zece ani de la management şi vânzări automotive, spre consultanţă real estate. „A fost un salt în necunoscut, însă depăşit uşor cu ajutorul colegilor şi prietenilor.” 


34 de ani  

head of industrial agency  

JLL

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.