Tineri Manageri de top 2018: Cristina Căpitanu, cofondator, Lemon Interior Design

Autor: Ioana Matei Postat la 21 iulie 2018 540 afişări

Tineri Manageri de top 2018: Cristina Căpitanu, cofondator, Lemon Interior Design

Cristina Căpitanu a descoperit, împreună cu sora ei, Elena Oancea, modalitatea prin care să transforme un business de retail de mici decoraţiuni interioare şi mobilier cu stocuri de marfă şi numeroşi angajaţi într-un butic de amenajări interioare profitabil. Afacerea lor, Lemon Interior Design, se adresează mai ales persoanelor fizice; au lucrat însă la cerere şi pentru amenajarea unor spitale, spaţii de birouri şi restaurante.

În prezent, alături de cele două surori lucrează alţi doi angajaţi, iar veniturile companiei se plasau anul trecut la circa 2 milioane de euro.

Cristina Căpitanu a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, iar în timpul facultăţii şi după licenţă a lucrat în cadrul a două companii ca manager de import-export, iar apoi ca account manager în cadrul magazinelor TCM.

În căutarea a ceva care să îi placă, a intrat împreună cu sora ei în businessul decoraţiunilor şi mobilierului de interior, dar în retail, prin achiziţia unui lanţ de magazine în care se comercializau astfel de produse (Lemon Interior Design). Când au preluat afacerea, aceasta era formată din trei magazine, iar ulterior au mai deschis două. Au funcţionat în retail până în 2013, an în care şi-au propus să continue cu vânzarea produselor de mobilier, dar nu printr-un showroom, la fel ca al unor branduri mari de pe piaţă, ci printr-un butic de design.


37 de ani  

cofondator    

Lemon Interior Design

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.