Tineri manageri de top 2018: Alex Bordei, director de produs şi dezvoltare, Bigstep Cloud

Autor: Florin Casota Postat la 09 august 2018 265 afişări

Tineri manageri de top 2018: Alex Bordei, director de produs şi dezvoltare, Bigstep Cloud

Absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, Alex Bordei este responsabil de managementul portofoliului de produse şi servicii al companiei Bigstep Cloud şi de procesul de dezvoltare a acestora, având în subordine directă o echipă de 20 de persoane. „Am fost şi sunt un om tehnic”, spune Alex Bordei.

„Partea de product management a venit ca o consecinţă a concentrării mele pe cercetare şi inovare, fără a fi un obiectiv în sine. Am început să dedic timp research-ului acum 10 ani, odată cu promovarea mea de la developer la project manager, un pas probabil prematur la acea perioadă, însă astfel m-am dezvoltat în alte direcţii decât acelea cu care eram confortabil. De atunci, am început să pun bazele multor produse: platforme de streaming video, de cloud hosting şi, mai nou, de big data.”

Pentru el, cea mai mare problemă a fost întotdeauna managementul stresului, iar perioada în care a ocupat funcţia de project manager a fost, de departe, cea mai dificilă, personalitatea sa nepotrivindu-se în niciun fel cu acea poziţie. „Deşi, la un moment dat, am făcut un pas în lateral cu mai puţine responsabilităţi, direcţia de atunci m-a condus către evoluţia mea şi dezvoltarea a ceea ce este astăzi Bigstep”, notează Alex Bordei.

Cea mai mare reuşită a sa este chiar compania Bigstep: „De la ideea mea, de la prototipul meu şi arhitectura mea, am reuşit să construim o companie întreagă. Ţin să accentuez că nu am făcut nimic singur. Bigstep este un efort de echipă şi contribuţia CEO-ului nostru şi a celorlalţi membri ai echipei este mult mai importantă decât o idee”, mai spune el.


34 de ani  

director de produs şi dezvoltare  

Bigstep Cloud

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.