Surpriza găsită într-o casă veche: o capodoperă de peste 400 de ani. Toată lumea o credea pierdută

Postat la 25 septembrie 2017 11687 afişări

O zi liberă petrecută de un bărbat împreună cu familia sa a devenit o zi extrem de norocoasă, după ce au descoperit o pictură aparţinând unuia dintre cei mai importanţi pictori din istorie.

Surpriza găsită într-o casă veche: o capodoperă de peste 400 de ani. Toată lumea o credea pierdută

Un specialist britanic şi unul dintre personajele unei emisiuni britanice Britain's Lost Masterpieces a trăit, în viaţa reală, o experienţă care a reuşit să le bată pe cele din emisiune, după ce a mers în vizită, cu familia, la Pollok House din Glasgow.

Acolo, deasupra şemineului, Dr. Bendor Grosvenor susţine că a trăit un moment de tip "Evrika", pentru că a văzut un tablou deasupra şemineului şi a recunoscut stilul: e vorba despre o pictură a primului Duce de Buckingham, George Villiers, portret realizat de celebrul pictor flamand Peter Paul Rubens în 1625.

Tabloul era considerat pierdut, dar fusese doar extrem de murdar şi, în plus, folosirea spatelui pânzei de alţi artişti a ascuns identitatea reală a pictorului, până acum crezându-se că e vorba de o reproducere. O serie de radiografii au relevat faptul că este vorba despre un Rubens autentic, scrie BBC.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.