Cutremure cu magnitudinea de 3,1 în Marea Neagră şi de 2,3, în Vrancea

Autor: Andreea Tobias, Firuta Flutur Postat la 24 septembrie 2017 168 afişări

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 pe scara Richter a avut loc, duminică dimineaţă, în Marea Neagră, potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

INCDFP a anunţat că un seism s-a produs duminică dimineaţă, la ora 06:15, în Marea Neagră, la o adâncime de 28,7 kilometri, având o magnitudine de 3,1 pe scara Richter.

Tot duminică, a avut loc un cutremur şi în Vrancea. Seismul a avut loc la ora 03:41, la o adâncime de 77,9 kilometri, înregistrând o magnitudine de 2,3 pe scara Richter.

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (45km), Odobeşti (48km), Râmnicu Sărat (54km), Covasna (54km) şi Panciu (55km).

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc pe 8 februarie, în Buzău, şi a avut magnitudinea 5, la o adâncime de 124 de kilometri, seismul fiind resimţit şi în Capitală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CUTREMUR,
VRANCEA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.