Şcoală gratuită de programare ACADEMY+PLUS se deschide la Bucureşti cu 120 de locuri disponbile

Autor: Georgiana Călin Postat la 17 iulie 2017 264 afişări

ACADEMY+PLUS, şcoala gratuită de programare lansată acum trei ani la Cluj-Napoca, în parteneriat cu École 42 din Paris, se deschide şi în Bucureşti. Şcoala oferă 120 de locuri celor care vor să înveţe programare, într-un proces educaţional bazat pe practică.

Şcoală gratuită de programare ACADEMY+PLUS se deschide la Bucureşti cu 120 de locuri disponbile

„Unică în peisajul educaţional din România, ACADEMY+PLUS îşi propune să ofere tinerilor pasionaţi de informatică şansa de a deveni adevăraţi profesionişti. Iar asta fără profesori, fără cărţi, gratuit şi fară diplome, într-un proces educaţional bazat pe un sistem de gamificare”, spune Daniela Buşcan, Program Director în cadrul ACADEMY+PLUS. „Metoda de învăţare aduce în prim-plan practica, munca în echipă şi colaborarea.  Pe scurt, un micro-mediu organizaţional în care cursanţii află din prima zi ce este acela un termen limită sau cum să colaboreze şi să se pună în valoare unii pe ceilalti”, adaugă aceasta. 

Pentru a putea ocupa unul dintre cele 120 de locuri gratuite, disponibile în Bucureşti, fiecare candidat trebuie să treacă printr-un proces de selecţie, împărţit în trei etape.Şcoala propriu-zisă va începe în luna noiembrie, iar candidaţii acceptaţi în program vor studia trei proiecte obligatorii, după care vor putea alege dintre urmatoarele linii de specializare: Unix, Algoritmi, Computer graphics sau Web development, full stack. Programa are o structură de 21 de niveluri, însă nu presupune obligativitatea parcurgerii acestora în totalitate.

„După aproximativ 6 - 9 luni, cursanţii ajung la nivelul de specialist IT junior, pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajaţi. De asemenea, îi susţinem pe cursanţi să îşi găsească rapid job-uri în industria IT. ACADEMY+PLUS se alătură, aşadar, eforturilor care susţin educaţia în IT, vizând să crească anual numărul de persoane pe care le specializează în acest domeniu. Finanţarea vine din mediul privat, de la companii care ne sponsorizează”, mai spune Daniela Buşcan.

ACADEMY+PLUS face parte din reţeaua internaţională a École 42 din Paris, unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte de formare profesională din lume, cu centre în Paris, Kiev, Chişinau, Johannesburg şi Fremont, Silicon Valley. În 2014, ACADEMY+PLUS a deschis la Cluj-Napoca o şcoală de programare gratuită, România fiind astfel prima ţară din reţea care a crezut în metoda revoluţionară a şcolii din Paris. De atunci, dintre 198 de cursanţi formaţi la Cluj în perioada 2014 – 2016, 110 au fost absorbiţi de piaţă şi angajaţi de companii cu profil IT, fie din zona de servicii, fie din zona de produs. Majoritatea cursanţilor din program au vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, cei mai mulţi fiind proaspăt absolvenţi de BAC şi studenţi care vor să îşi crească nivelul de cunoştinţe în zona practică. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.