Aşa este?! „Nu, nu autostrăzile duc la creştere economică a României.Mesaj către toţi cei care spun că investiţia în autostrăzi duce la dezvoltare: gândiţi la fel ca Ceauşescu ”

Postat la 17 iulie 2017 1188 afişări

Ce este mai important pentru economie? O autostradă sau calitatea instituţiilor, a sistemului de norme, legi, valori ale comunităţii?

Aşa este?! „Nu, nu autostrăzile duc la creştere economică a României.Mesaj către toţi cei care spun că investiţia în autostrăzi duce la dezvoltare: gândiţi la fel ca Ceauşescu ”

Pe Facebook, Bogdan Glavan a scris: „Mesaj către toţi cei care spun că investiţia în autostrăzi duce la dezvoltare: gândiţi la fel ca Ceauşescu – cu diferenţa că Ceauşescu gândea mai comprehensiv, el vedea că industria grea are nevoie de petrochimie dar şi de forţă de muncă ce trebuie creată prin colectivizarea agriculturii

Nu, nu autostrăzile duc la creştere economică. Burma are autostradă cu 20 de benzi şi un PIB/capita de 8 ori mai mic ca al României. Nu, nu CAP-urile duc la creştere economică. Nu, nu crearea de programe de calculator duce la creştere economică. De ce? Fiindcă economia nu e un soi de inginerie, să bagi A şi să rezulte B.

Creşterea economică depinde de calitatea instituţiilor, a sistemului de norme, legi, valori ale comunităţii. Acolo unde iniţiativa privată este permisă, unde inovaţia productivă este aplaudată, unde competiţia este garantată, unde acumularea de capital este încurajată, acolo o să fie creştere economică. Că o să vină din turism, din IT sau din creşterea caprelor, asta doar piaţa şi viaţa urmează să decidă.

Din păcate, nu ştiu ce blestem e pe neamul ăsta, că este mereu bombardat fie cu idei clasic socialiste, fie cu idei reformist socialiste, şi nu observă că sunt tot un drac.

Mulţumesc Mircea Burdusa pentru reminder”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.