Lucruri neştiute despre obiecte pe care le folosim zilnic. De ce pixurile cu bilă au o gaură laterală sau care este rolul adânciturii sticlei de vin

Autor: Ioana Matei Postat la 18 iulie 2017 3249 afişări

V-aţi întrebat de ce pixurile cu bilă au o gaură laterală? Deseori nu realizăm cât de riguros sunt tehnologiile din spatele unor obiecte pe care le folosim zilnic, după cum reiese dintr-un material video publicat pe site-ul luxuryliffe.site.

Lucruri neştiute despre obiecte pe care le folosim zilnic. De ce pixurile cu bilă au o gaură laterală sau care este rolul adânciturii sticlei de vin

Dacă sunteţi într-o călătorie cu avionul şi presiunea aerului se schimbă, fără această mică gaură, călătoria voastră poate să se strice dacă pixul respectiv va curge în buzunarul vostru sau va exploda, la propriu.

O bucată suplimentară de material cusută unui nou obiect vestimentar are un rol la fel de exact: majoritatea oamenilor cred că bucata suplimentară de material este destinată realizării unui petec, atunci când este nevoie de acesta, însă motivul este complet diferit: este pusă de producătorul de haine pentru a fi pusă în maşina de spălat şi pentru a testa în acest fel modul în care se comportă materialul respectiv la spălare.

Cel puţin la fel de importantă este şi gaura aflată în capacul unui stilou sau pix - fără această gaură s-ar crea presiune suplimentară care ar împinge cerneala în afară de la un anumit punct, astfel că pixul sau stiloul nici nu ar mai scrie; în plus, în cazul unei înghiţiri accidentale, capacul ar bloca automat traheea şi ar cauza o asfixiere imediată dacă nu ar exista această gaură.

O mică gaură într-un lacăt are de asemenea o utilitate bine definită: funcţionează ca sistem de drenaj în cazul în care există apă în lacăt, după ploaie, de exemplu.

Adâncitura dintr-o sticlă cu vin este foarte importantă pentru vinul spumant - distribuie presiunea interioară, reducând-o pe cea care apasă asupra pereţilor sticlei; fără această adâncitură, sticla ar exploda.

Umflătura de la capătul unui cablu de calculator reduce diferitele interferenţe din cablu; găurile din ferestrele avioanelor are un rol în reglarea presiunii astfel încât să împiedice spargerea ferestrelor unui avion.

Micile buzunare ale blugilor sunt de asemenea importante şi au rolul de a întări punctele sensibile ale buzunarelor blugilor, folosite intens de căutătorii de aur după ce blugii au fost inventaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obiecte,
gaura,
site,
material

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.